Dinnobolique

Cum vad eu lumea…

METIN2.RO – Ghid Complet Ninja Lame sau Cum să îţi faci un asasin de la level 1 la level 96+ – Actualizat 24.04.2012


CINE FOLOSEŞTE ACEST GHID (INTEGRAL SAU PARŢIAL) FĂRĂ A MENŢIONA SURSA, ÎNCALCĂ DREPTUL DE AUTOR (Legea nr. 8 din 4 martie 1996), DREPT URMARE SE VA ACŢIONA PE CALE LEGALĂ!

INTRODUCERE:

Acest GHID a fost realizat de către mine în data de 27.09.2010, iar astăzi 24.04.2012 a fost actualizat. Am jucat METIN2 RO (Server Oficial GameForge), pe Serverul VIRGO, Regat GALBEN, am avut caracterul Ninja Lame cu numele Dinnobolique, Level 96. Sunt singurul care a jucat pe acest cont de la leve 1 până în prezent!  Momentan am renunțat sa mai joc METIN după aproximativ 3 ani (aprilie 2009 – aprilie 2012)! Pe Servere Private ma gasiti foarte rar pe Blacknight, am tot Ninja Lame cu numele ATOMIC,Regat Galben, Level 99 (pana termin de citit WeiLiaoZi, deoarece daca am facut level 100 nu mai pot sa citesc). Acest GHID poate fi publicat sau reprodus doar cu acordul meu!

1. DESCRIERE CARACTER:

Caracterul Ninja Lame este un caracter deosebit, nu spun aceste lucruri doar pentru faptul ca eu personal îndrăgesc acest caracter. Pentru început trebuie să înțelegeți că nu există un caracter perfect, toate caracterele sunt echilibrate, fiecare caracter are defectele și avantajele sale, atât în PvM cât şi PvP. Ninja Lame începând cu level 86+ este un “asasin perfect”. Principalul atu al unui Ninja Lame este atacul prin surprindere: cu care lovește devastator, în momentul în care ești în Camuflaj și execuți Ambuscada din spatele adversarului (contează foarte mult și faptul dacă prinzi o lovitură critică).

2. AVANTAJE NINJA LAME

- avantajele unui Ninja Lame se pot vedea mai ales în PvP și mai puțin în PvM;

- în primul rând atacul foarte mare al Ambuscadei + bonusul de la Camuflaj;

- Ninja Lame are 4 competente efectiv de atac: Ambuscada, Atac fulger, Pumnal Rulant și Nor Otrăvitor;

- toate aceste competențe dau damage-uri mari sau decente;

- alt avantaj este timpul de încărcare al competentelor, dacă adăugam și bonusul Viteza farmecului sau piatra reîntoarcerii, timpul de reîncărcare al competențelor scade foarte mult (poți să dai o Ambuscadă la 5 secunde);

- caracterul Ninja Lame (și Ninja Arc) este singurul caracter care are printre competentele sale șansa de otrăvire nativă: Norul Otrăvitor (Săgeata Otrăvită);

- un alt avantaj este Camuflajul, datorita lui poți să dai o serie de atacuri şi apoi să te Camuflezi, totuși dacă adversarul are atacul pe automat și te-a selectat te va putea ataca și camuflat…

- un alt avantaj este faptul cum este realizat Status-ul, DEX la maxim 90 + DEX din bonus de pe alte iteme, creste valoare eschivei, deci a șansei de a evita atacurile adversarului și totodată creste damage-ul competențelor.

3. DEZAVANTAJE NINJA LAME:

- în primul rand Ninja Lame este unul dintre caracterele care nu are competență pentru mărirea atacului normal cum au Războinicii Corporali (Aura Sabiei) sau Sura Arme Magice (Tăișul Vrăjit), din acest motiv în PvM un Ninja trebuie să se bazeze cel mai mult pe competențele sale.

- al doilea dezavantaj semnificativ pentru un Ninja Lame este lipsa unei competente care sa îi provoace adversarului necunoştinţă.

4. CONSTRUCŢIE CARACTER:

În primul rând toţi trebuie să înţelegem simplul fapt că la început nu trebuie sa ne axăm pe duel, ce facem ne bucurăm ca omoram adversari la level 30 de level 35?! Iar noi nu suntem în stare să bătem o grupă de Orci negrii! Trebuie să gândim în perspectivă la faptul că întai trebuie să creştem ca să putem evolua şi apoi în timp să ne facem şi caracter pentru PvP, nu trebuie sa neglijăm cititul carţilor.

 Toţi din start dau sfaturi cum să realizaţi un Ninja Lame corect şi din prima doriţi să îl faceţi pentru PvP, dar uitaţi că între timp trebuie să creşteţi, nu rămâneţi pe loc cu caracterul la level 30! Aud mereu sfaturi cum să pui pe Pumnalul Foaie Neagră pietre anti-razboinic, cea mai mare greşeală, strici arma, cum mai creşti cu ea? Dacă totuşi doriţi să va faceţi caracterul şi pentru duel, iar bugetul vă permite acest lucru, vă sugerez să folosiţi 2 arme diferite pentru PvM şi pentru PvP. La Ninja Lame nu îţi poţi permite să ai arma mixta (mai era un personaj foarte inteligent care într-o zi îmi reproşează de ce nu am pus anti-razboinici +4 pe Cuţitul meu siamez +9 :) ).

5. STATUS:

Pentru început trebuie să facem caracterul în aşa fel încât să ne fie uşor să creştem în level, în concluzie trebuie să realizăm Status-ul în felul următor: 2 DEX si 1 VIT. Datorită DEX se măreşte eschiva (3 puncte DEX = 1 punct la valoarea eschivei) astfel putem evita atacurile adversarilor (alţi jucători sau mobi) şi în acelaşi timp se măreşte şi damage-ul competenţelor.

Datorită VIT primim puncte pentru apărare şi puncte la viaţă, cu cât avem viaţă mai multă rezistăm mai mult si putem să lovim adversarul de mai multe ori. Raportul pentru status se păstrează 2 DEX la 1 VIT până în momentul în care facem 90 DEX, atunci începem încet să schimbam raportul 2 VIT şi 1 STR până când facem şi 90 la VIT. În momentul în care avem full 90 VIT şi DEX, toate punctele le punem pe STR. În felul acesta vom crea un status echilibrat care ne va ajuta foarte mult în PvM, deci ne va ajuta să creştem repede. STR creşte damage-ul pe hit la Ninja Lame.

6. ORDINEA COMPETENŢOR:

Competenţele trebuie realizate în următoarea ordine deoarece scopul nostru este să ajungem singuri  la level 99, prin munca noastră, nu să ne crească cineva direct de la level 1 la level 99.

Mulţi fac aceasta greşeală, îţi dau sfaturi cum să faci status-ul dar uită că nu poţi să faci direct level 99 ca să faci statusul cum spun ei, ci trebuie să te chinui sa creşti singur, deci status-ul pentru început va fi pentru PvM, iar în timp, în momentul în care faceţi Master la a 5-a competenta te vei transforma efectiv în ASASIN, deci perfect pentru PvP!

În primul rând datorită faptului că trebuie să creştem, ordinea competenţelor se face în funcţie de timpul de reîncărcare al competentelor şi de damage-ul pe care acestea îl dau. Din punctul meu de vedere ordinea este următoarea:

I. ATACUL FULGER:

Damage-ul acestei competenţe este foarte bun (Este mai puternic ca Ambuscada daca Ambuscada nu primeşte bonus de la Camuflaj, iar la Level mic nu ai cum sa ai bonus de la camuflaj, mai ales ca esti caracter PvM la început), timpul de reîncărcare este acceptabil, şi pe deasupra este avantajul ca poţi lovi adversarii de la distanţă, nu trebuie să fi neapărat lângă el ca să loveşti. Este o competenţă utilă atât PvM cât şi PvP. Atacul poate acţiona pe mai multe grupe de mobi.

II. AMBUSCADA:

Dacă dispuneţi de fonduri materiale şi puteţi achiziţiona Pergamente ale exorcizării, atunci vă dau ca sfat să faceti Atacul fulger al 2-lea Master pentru că are un atac mult mai mare ca Ambuscada (nu mă refer aici la bonusul pe care îl are Ambuscada de la Camuflaj, eu mă refer la atacul care îl da standard), dacă nu puteţi să achiziţionaţi Pergamente ale exorcizării atunci faceţi la Ambuscada al 2-lea Master, pentru ca vă v-a trebui timp ca să citiţi cărţile şi să faceţi cat mai repede G-uri şi în final P. În PvM ambuscada nu este totuşi o competenţă atât de utilă când atacaţi mai multe grupe de mobi, este utilă în momentul în care vă luptaţi cu Boşi sau în PvP. Ambuscada primeşte bonus de la Camuflaj (bonus pasiv) în momentul în care atacaţi un adversar din spate şi de sub Camuflaj aceasta competenta este devastatoare. Dar în PvM nu poţi sa ataci 5,6 grupe de mobi din spate şi de sub camuflaj . Ambuscada are cel mai mare atac din joc doar daca primeşte bonus de la Camuflaj. Timpul de reîncarcăre la această competenţă este cel mai mic dintre toate competentele unui Ninja Lama 15 secunde (mie personal mi se reîncarcă Ambuscada la 8 secunde, şi am viteza farmecului doar 156 – exemplu din anul 2010). Atacul poate acţiona pe mai multe grupe de mobi.

III. PUMNALUL RULANT:

Are un damage acceptabil, are şansă de otrăvire, iar dacă ai combo activat, poţi să loveşti succesiv pana la 3-4 lovituri. Cu pumnalul rulant poţi lovi de la depărtare o aglomerare mare de mobi (mai multe grupe), sau chiar poţi să scapi din mijlocul mobi-lor folosind pumnalul rulant (pumnalul rulant trebuie întotdeauna completat de Atac fulger: cu Pumnalul rulant te depărtezi de mobi când îi loveşti şi te apropii cu Atacul fulger sau Ataci cu Atacul fulger si cu Pumnalul rulant te depărtezi de ei). Chiar daca mulţi mă vor critica ştiu şi ei că nu au dreptate. Chiar daca timpul de reîncărcare este mai mare, daca loveşti prima dată cu Pumnalul rulant, apoi este destul timp să se reîncarce. Atacul poate acţiona pe mai multe grupe de mobi.

IV. NORUL OTRĂVITOR:

Este tot o competenţă de atac, în special pentru PvP de aceea trebuie făcută ca al 4-lea Master, totuşi dă un demage decent şi poate fi util şi în PvM pe când camuflajul te ajută doar la PvP (poate fi şi al 3-lea Master) Această competenţă are şi şansă de otrăvire, în acest fel creşte damage-ul iniţial. Atacul poate acţiona pe mai multe grupe de mobi.

V. CAMUFLAJUL:

Este o competenţă exclusiv pentru PvP deoarece îţi oferă invizibilitate şi pe deasupra creşte damage-ul Ambuscadei. În PvM este strict inutila această competenţă (în afară de cazurile în care ai nevoie de camuflaj să te ascunzi de mobi ca să nu te atace) şi este o greşeală să faci Master la Camuflaj înainte de level 86+ (nivelul minim la care poţi avea al 5 le Master în cazul în care la celelate competenţe ai facut Master la 17 puncte). MOMENTAN PE METIN2.RO ESTE UN BUG LA CAMUFLAJ, NTRE “G” LA CAMUFLAJ SI “P” NU ESTE NICI O DIFERENTA, MAI PRECIS BONUSUL DE CAMUFLAJ ESTE ACELASI  LA “G” SI LA “P”. EXISTA PE FORUM UN TOPIC IN ACEST SENS, LA CARE A RASPUNS FOSTUL “GA MITTENS“, IAR ACEASTA SESIZARE A FOST TRIMISA CATRE GAMEFORGE.

7. UNDE CREŞTI:

Un Ninja Lamă până la level 36 creşte relativ uşor, apoi ai nevoie de iteme decente pentru a putea creşte.

Level 1-10: în map 1 la animale;

Level 10-20: map 1 sau map 2 la amazoane;

Level 20-35: map 2 la ceilalţi mobi;

Level 35-50: se poate creşte la BO în party, iar de la level 40 se poate creşte şi în DT dar depinde de iteme;

Level 50-60: se poate creşte în V1,V2;

Level 60-75: V2 (cu inel de exp se poate şi până la level 80);

Level 75-80: Grota Exilului, primul etaj (V3);

Level 80-99: Grota Exilului, al doilea etaj (V4).

O să aveţi nevoie de inele de experienţă de la metinele de level 85 şi 90 (sunt inele de experienţă de 1 ora, care dacă au fost activate nu mai pot fi date jos, dau 50% mai multă experienţă) sau din: lăzile, cuferele şi cutiile de fier care pică in v3 şi V4 (aceste inele de experienţă sunt de 3 ore, dau 50% mai multă experienţă iar dacă au fost activate pot fi date jos), iar dacă vă permiteţi şi inel de experienţă după site de 7 zile, 15 zile sau 30 de zile! Inelul de experienţă de la metin nu poate fi activat în acelaşi timp cu inelul din lăzile, cuferele şi cutiile de fier care pică in v3 şi V4. Experienţa inelelor de la metine şi din lăzi se cumulează cu experienţa inelului după site. Astfel o să primiţi 50% experienţă de la inelele de la metine si din lăzi + 50% experienţă de la inelul după site, în total o şa aveţi un bonus de experienţă de 100%. Dacă sunteţi căsătoriţi puteţi şa folosiţi Brăţara iubirii (după site) şi Cartea Comandantului (după site) dacă faceţi grupă.

Se pot folosi şi iteme cu şansă de experienţă 20%: colier, papuci, scut.

Un caracter perfect pentru PvM in V3 si V4 o să aibă nevoie de următoarele iteme şi bonusuri pentru a putea să crească uşor:

- Arma: Cuțit Siamez, pietrat +4 (monştri, fatală şi reîntoarcerii), cu bonusuri: 20% diavol, 10% critică;

- Armură: ideal ar fi Haina Dragon Albastru, pietrată +4 (protecţiei, eschivei şi pitulării), cu bonusuri: 2000 PV, 50 valoarea atacului, 15% rezistenţă săgeţi, 15% reflectare atac corporal;

- Coif: Gluga de orc; săgeti, 20% diavol, 30% regenerare PVl;

- Scut: de level 61 sau Titan (are apoarare mai multa), cu bonusuri: 20% diavol, imun la necunoştinţă, imun la încetinire, 20% şansă de experienţă, 10% blocare atac corporal;

- Cercei: Abanos, cu bonusuri: 20% diavol, 20% viteza de mişcare;

- Colier: Ametist, cu bonusuri: 15% rezistenţă săgeţi, 20% şansă de experienţă, 30% regenerare PV, Regenerare PM şi 2000 PV;

- Brăţară: Lacrimă ce, cu bonusuri: 2000 PV, 20% diavol, 15% rezistenţa magie;- Papuci: Phoenix / Quilin / Cizme de piele, cu bonusuri: 2000 PV, 10% critică, 20% şansă de experienţă, 15% şansa de a evita atacul cu săgeţi.

8. TRANSFORMARE:

Un ninja poate să profite de pe urma transformării, cu P la transformare nu ai treabă (Poti bate toţi şefii din joc, chiar dacă ai level mai mic, de la Orc şef, Regina Păianjen, 9 cozi, Regele de foc, Demonul rege, Regele Demonilor, Reaper etc. Se pot face bani frumoşi şi iteme frumoase din lăzile acestor şefi, dar poate să pice şi Piatra Spiritului. Cu trecerea timpului o să puteţi să omorâţi pe unii dintre mobi chiar şi netransformaţi.

9. CUM SĂ FACI BANI:

Pentru a face bani şi a face rost de cărţi este necesar un cont de de farmat în map2 la metine sau la medalii.

O alta varianta este farmarea la Temniţa maimuţelor expert după medalii şi Piatra Spiritului de la Lord cu un caracter Sura Arme de level 54 (Master la Tais, Teama, Armură Vrajită iar restul punctelor pe Risipirea Magiei, în caz ca vine alt caracter Sura Arme să farmeze şi el poţi să-i scoţi teama şi o să fie atacat de maimuţe).

Pentru cine îşi permite să mai facă încă un caracter, ideal ar fi un Sura Arme de level 75 pentru a farma in DT la etajul 7.

 Cum am mai spus transformaţi puteţi să luaţi lăzi de la şefi din joc.

10. ITEME:

I. ARMURI:

În primul rând nu trebuie să vă axaţi să creşteţi iteme de genul armurilor sau pumnalelor mai mult de +6 sau +7 pentru că nu se merită, sunt bani investiţi degeaba pentru că o dată cu creşterea în level nu o să le mai folosiţi şi banii pe care i-aţi investit nu-i mai recuperaţi! O armură care este +6 este o armură decentă, dacă mai are pe ea şi o piatră a protecţiei +3 şi o grabei +3 nu aveţi de ce să vă faceţi probleme. Sunt câteva armuri în joc pe care o sa le folosiţi o perioadă mai lungă de timp: Costumul de furnică roşie, Costumul de criminal, Magnolia şi apoi Vântul negru. În rest nu are rost să investiţi bani să le creşteţi prea mult.

II. ARME:

Până la level 30 nu trebuie să vă stresaţi să faceţi arme mai mult de +6, dar la level 30 trebuie să aveţi neapărat un Pumnal Foaie Neagră +9, ideal ar fi să aibă paguba medie de minim 35% (şi puteţi să îl folosiţi până la lvl 65). Pe Pumnal nu trebuie să lipsească pietre în următoarele combinaţii: Piatra reîntoarcerii (3+ sau 4+) cu Piatra Monştrilor (+3 sau +4) sau Piatra Monştrilor (+3 sau +4) cu Piatra Lovitura Fatală (+3, +4) sau Piatra reîntoarcerii (+3, +4) cu Piatra Lovitură Fatala (+3, +4), eu personal sunt de părere că prima combinaţie este ideală.

De la level 65 puteţi să vă gandiţi să faceţi arma pentru duel şi pentru mobi: Cuţitul Dragon la +9 este o armă redutabilă, pe deasupra întră în categoria armelor epice. (Din el se face arma de level 80 Cuţitul neînsufleţit, ideal ar fi să puneţi 10% semiom inainte de a-l face epic). Ideal ar fi să aveţi mai multe arme, minim 2: una pt PvM (cu farmec, fatală şi monştrii +4) şi una pt PvP (piatra razboinic, ninja şi sura +4, ideal ar fi fost frumos şă aveţi cate o armă pentru fiecare clasă de caractere în parte pt PvP dar e foarte greu – seturi ).

La level 70 puteţi folosi pentru PvM cea mai buna armă, are şi avantajul ca poate fi crescută mai uşor (nu necesită perle), Cutitul Siamez, care la 9+ are bonus standard 25% monştri. Dacă punem o Monştrilor +4, un farmec şi o fatala +4, în PvM nu are rival (poate un Chakram aripă de diavol de level 75 cu paguba medie peste 30% si 20% diavol).Cuţitul siamez +9 are 25% monştri bonus standard şi 8% bonus de pe piatra monştrilor +4, avem un total de 33% bonus împotriva tuturor monştrilor din joc, asta înseamnă că atacul standard al Cuţitului siamez creste cu 33% atât pe hit cât şi pe skill.

La level 75 puteţi să vă orientaţi să găsiţi un Chakram aripă de diavol pentru duel cu paguba competentei peste 15% şi să puneţi pe ea piatra anti războinic, sura şi ninja +4.

Armele de level 65 daca sunt +9 se pot evolua în arme epice (cu un Pamflet scrimă şi 2 bless-uri realizaţi Cuţitul neînsufleţit de lvl 80).

III. SCUTURI:

Nu va chinuiţi să investiţi bani de la început în scuturi, un scut +7 vă este suficient. La level 61 trebuie să vă faceţi scut +9, eu va spun că vă trebuiască toate scuturile: Vultur +9 imun, Tigru +9, Leu +9 şi Solzii dragonului +9 pentru PvP. Mai nou o alta variantă este şi scutul Titan de level 80, care are ca bonus standard la +9, 10% rezistenţă skill împotriva tuturor caracterelor (este bun atunci când sunteţi nevoiţi să vă luptaţi cu mai multe caractere în acelaşi timp). Vulturul +9 este foarte folositor pentru ca majoritatea caracterelor din joc sunt războinici.

IV. COIFURI:

Glugă de zale +9, Glugă de oţel +9 sau Glugă de orc +9.

V. COLIERE:

La levele mici nu vă stresaţi prea mult cu coliere să le creşteţi mai mult de 6+ pentru că nu are rost. Pentru PvM puteţi să folosiţi Colierul de Ametist +9, datorită regenerării PV. Iar pentru PvP trebuie să folosiţi Colierul Lacrima +9.

VI. BRĂŢĂRI:

La levele mici nu va stresaţi prea mult cu brăţări să le creşteţi mai mult d 6+ pentru ca nu are rost. De la level 15 puteţi sa folosiţi Brăţara de argint. Mai târziu puteţi să folosiţi atât pentru PvM  cât şi pentru PvP Bratara de aur alb sau Bratara de Lacrima Cerului.

 VII. CERCEI:

Până când puteţi folosi Cerceii de abanos +9 sau Cerceii de cristal +9 nu vă chinuiţi cu creşterea altor iteme.

VIII. PAPUCI:

La papuci este discutabil. Toata lumea la început pe Serverul Virgo s-a contrazis cu mine în legătura cu papucii. Toţi au zis ca papucii Extaz sunt cei mai buni datorita farmecului pentru PvP. Eu m-am contrazis cu ei. Am făcut teste şi am ajuns la concluzia că papucii Extaz sunt folositori mai mult în PvM. Pentru PvP eu am spus de la început că cei mai buni papuci sunt Phoenix. Timpul mi-a dat dreptate. Au observat şi ei faptul ca bonusul de blocaj la atacul corporal este mult mai important, altfel nu ai nici o şansă împotriva unui Razboinic corporal, datorită faptului că el are Iures-ul. Dovadă este şi preţul papucilor epici, cei din Pheonix, Quilin sunt cei mai scumpi).

11. BONUSURI:

În primul rând pentru un ninja contează foarte mult itemele cu flexibilitate (DEX) ca să blocheze atacurile şi pentru ca măresc valoarea competenţelor şi cu PV (VIT) ca să aibă cât mai multa viaţă pentru a rezista cât mai mult. Căutaţi bonusuri cu 2.000 PV pentru: armuri, papuci, brăţări, coliere.

Bonusuri cu 12 VIT (dă şi PV şi apărare) pentru: arme şi scut.

Bonusuri cu 12 DEX (flexibilitate -da bonus la şansă de eschiva, deci pentru apărare si pentru a mari damage-ul competenţelor) pentru: Arme şi scut.

Bonusuri cu 20 % vampiri şi diavoli pentru: arme, scut, coif, cercei şi brăţară (pentru PvM).

Bonusuri cu şansă de lovitură critică 10% pentru: brăţară (doar bonusul standard al Brăţării de lacrima cer), colier, arme şi papuci (pentru PvP şi PvM).

Bonusuri cu şansă de pătrunzătoare 10% pentru: brăţară, colier şi arme (pentru PvP)

Bonusuri cu 8% şansa de otrăvire: coif şi armă (pentru PvP şi PvM).

Bonusuri cu blocare (fosta şansa necunoştinţei) 8%: papuci şi arma (pentru PvP şi PvM).

Mai trebuie căutate iteme cu bonusuri: apărare cu 2 mâini 15%, apărare cu sabia 15%, apare pumnal 15%, rezistenţă la magie 15%, rezistenţă la săgeţi 15%, şansa de a evita atacul cu săgeţi 15%, viteza farmecului 15%, Regenerare PV 30% şi tare impotriva semi-oamenilor 10% (toate aceste bonusuri sunt folosite pentru PvP). Eu am dat valorile maxime la aceste bonusuri.

* UN NINJA LAME DE PERFECT, DE LEVEL 99 AR TREBUI SĂ ARATE ASTFEL, BONUSURI IDEALE:

- Armură: Haină Dragon Albastru, pietrată +4 (graba, protecţie, eschiva / pitulării), cu următoarele posibile bonusuri ideale: 15% apărare cu sabia, 15% apărare cu doua mâini, 15% apărare pumnal, 2000 PV şi 50 valoarea atacului / 20 farmec / 15% rezistenţă săgeţi (se pot face şi seturi dacă vă permiteţi);

- Armă: Cuţit Neînsufleţit, pietrat +4 PvP (războinic, ninja, sura / şaman, la alegere), cu următoarele posibile bonusuri ideale: 10% semiom (înainte ca cuţitul dragon să fie evoluat în Cuţit Neînsufleţit, orice schimbare ulterioară a bonusurilor de pe Cuţitul Neînsufleţit va duce la pierderea bonusului de dublu semiom), 10% şansă de lovitură critică, 10% şansă de lovitură pătrunzătoare, 12 DEX, 8% blocare / 8% şansă de otrăvire (se pot face si seturi);

- Scuturi: Vultur, Leu, Solzii Dragonului, Tigru, Titan +9, cu următoarele posibile bonusuri ideale: imun la necunoştinţă, 12 DEX, 10% şansă de blocare atac corporal, 15% şansă de reflectare atac corporal, 10% semiom (deja sunt seturi :P);

- Coif: Gluga de orc, cu următoarele posibile bonusuri ideale: 15% rezistenţă magie, 10% semiom, 30% regenerare PV, 12% viteza de atac, 8% otrăvire / 15% şansa de a evita atacul cu săgeţi;

- Cercei: Abanoşi sau Cristal, cu următoarele posibile bonusuri ideale: 10% semiom, 15% apărere cu sabia, 15% apărare cu două mâini, 15% apărare pumnal, 20% viteza de mişcare;

- Colier: Lacrimă cer, cu următoarele posibile bonusuri ideale: 15% apărere cu sabia, 15% apărare cu două mâini, 15% apărare pumnal, 2000 PV, Regenerare PV / 8% şansă blocare;

- Brăţară: Lacrimă cer, cu următoarele posibile bonusuri ideale: 2000 PV, 15% rezistenţă magie, 10 şansă lovitură pătrunzătoare, 10% semiom;

- Papuci: Quilin, cu următoarele posibile bonusuri ideale: 2000 PV, 15% apărere cu sabia, 15% apărare cu două mâini, 15% apărare pumnal, 10% şansă de lovitură critică.

Nu am crescut niciodată bătând la perete sau după cal, întotdeauna am crescut singur de jos netransformat (cu inel de experienţă de la metine şi după site).

Vă doresc la toţi să vă creşteţi caracterele şi să faceţi level 99! Baftă!

Acest GHID poate fi publicat sau reprodus doar cu acordul meu!

//

CINE FOLOSEŞTE ACEST GHID (INTEGRAL SAU PARŢIAL) FĂRĂ A MENŢIONA SURSA, ÎNCALCĂ DREPTUL DE AUTOR (Legea nr. 8 din 4 martie 1996), DREPT URMARE SE VA ACŢIONA PE CALE LEGALĂ!

Single Post Navigation

501 thoughts on “METIN2.RO – Ghid Complet Ninja Lame sau Cum să îţi faci un asasin de la level 1 la level 96+ – Actualizat 24.04.2012

 1. da.. ms mult de tutorial.. chiar f.bun.. totusi avea o intrebare.. daca cresti transformat de la lvl 75 in sus.. se merita in loc de siameze ..un arc al ciorii otelit cu competenta medie 30+ ? la un +5-6 ? astept un raspuns .. ms mult

  • dinnobolique on said:

   Da se merita un arc otelit al ciorii cu Paguba medie 30+, si sa fie cel putin +6 arcul si pietrat +4: monstrii, fatala si patrudnerii.

   • Buna dinnobolique ! , si eu ma-m apucat de metinu-l acesta acm 2-3 anii . Mam uitat la acest tutorial din 2010 , cred ca este foarte ajutator cu ajutorul lui am invat sa ma descurc cu ninja lame . Acum sunt pe taurus , am lvl 93 , iteme foarte buna :) Mersi mult :D

   • Multumesc pentru urari, ma bucur ca am putut sa fiu de ajutor. Bafta la joc!

  • andreas balan on said:

   Man ff bun acest tutorial am facut pe leonis lv45 pe ninja dar am totusi o intrebare,
   cu ce ma ajutab farmatul la maimute sau metine adica ce castig eu de la ele nu mia bn faci bani din minerit?

   • Bani din metine si maimute, nu inseamna neaparat ca trebuie sa-i faci cu caracterul principal, poti sa iti faci farmer pt metine si maimute. La minerit ai avantaj pt ca nu conteaza levelul (bineinteles trebuei sa ai level 30 minim), poti si la level 90 sa mineresti cu aelasi caracter. Bafta

 2. dinnobolique on said:

  Da se merita cu un arc otelit al ciorii pentru ca are damage mai mare si in plus ai avantajul sa il cresti mai mult de +6 si paguba medie sa fie pana la maximul de 61% (totusi siamezele +9 cu 20% diavoli, piatra monstrilor +4 si bonusul lor de 25% monstrii, inseamna un total de 53% (33% monstrii si 20% diavoli) deci nu e de neglijat). Bafta

 3. Anonimul on said:

  Ai uitat ceva foarte important… Un ninja poate crste mult mai bine cu o arma de o mana de pe militar sau armat… de exemplu un fms+7,8,9 cu paguba medie peste 35% cu fatala si monstri+4 poti creste flexat pana la lvl 65 sau mai mult cu acel fms… Si cutitele sunt facute mai mult pentru duel daca cresti cu cutitasele nu prea vad eu sa crsti cu ele de pa calut…

  • dinnobolique on said:

   Imi pare rau sa te contrazic, dar un ninja un nu creste dupa cal … Toate avantajele unui ninja sunt pentru lupta de jos! Ca sa bati dupa cal iti trebuie aparare mare, iar ninja nu are nici un skill care sa-i mareasca apararea. De ce sa bati dupa cal din hit, cand poti sa bati si din hit si skill-uri de pe jos! Lupta de pe cal e favaorizata doar pentru sura arme si mental!

   PS: “cand esti pe cal, te bati cu mainile legate, lovesti doar din picioare!” de ce sa nu bati de jos si sa te folosesti de maini? sper ca intelegi aluzia…

   • Sunt deacord cu tine .. Eu am crescut singur de la lvl 1 la 72 si nu am folosit calul niciodata si nici arme de o singura mana:) si la mn calul inca este armat lvl 11 :) ..deoarece il folosesc doar la deplasare

   • O sa Folosesti calul si pentru spart metine si vei avea nevoie de cal militar!

   • AmbuscadaPVM on said:

    si eu vr sa ma fac ninja si mam facut da si eu zic de pe cal war mental sa sura arme ninja de jos e mai bn si datorita economisiri de bani la war mental costa mult corpu la ninja sunt si ieftine cartile de pe jos e mai bn depe cal chiar iti trebuie aparare joc pe pegasus si de pe jos ii bagi mai repede… multi sunt de pe cal mai ales in v1 bati repede de pe jos si nu mori de pe cal cam da mori ca ii bati mai greu exceptand war corporal ms daca vreti datim mesaje AmbuscadaPVM pe pegasus regatu galbeni

   • AmbuscadaPVM on said:

    eu te contrazic credca calu se foloseste pana la al 3 M fiindca sa poti bate mai bn de jos la bo am incercat am 38 AmbuscadaPVM M3 ambuscada M2 rulant mai bn iau calu de jos imi ia un ces sa bat de pe cal ii si blechez in perete si nu mai dau asa des in mn la al 3 M esti foarte bn de pe jos am cont de 54 war mental si va zic pe war tot timpu bazativa de pe cal!asta nu inseamna sa nu mai cititi carti atacu spiritului sau celelalte in PVP cum sa te bazez pe cal ca nai voie cu cal in PVP vam zis daca ma ascultati o sa ajungeti perfect sa bateti pana la al 3M de pe cal!

   • Te rog sa recitesti si tu ce ai scris si sa imi spui daca intelegi ceva :)

  • danny on said:

   man da de unde scoti u un fms cu pm 35+.. iti dai seama cat valoreaza… in joc ma refer de la 50kk in sus

   • dinnobolique on said:

    nu stiu pe ce server joci tu, dar eu am vazut pe Virgo fms +9 full +4 la 120kk

   • Man eu am lv34 si am cutit norocos+9 cu piatra anti razboinici+4, piatra monstrilor+4 armura furnica leu +8 cu piatra pitulari+4 si cu piatra eschivei+4 am arc corn +9 cu piatra anti saman +3 si miam cumparat dupa site inel de experienta 2 ore si in 2ore am facut lv 42.Deci ce pot sa zic,e cel mai ghid care lam citit vreodata

   • Multumesc. Ma bucur ca va pot ajuta!

 4. bogdan on said:

  salut…bun ghid:P

  am niste pfn+5 medie 42% mob si patrundere+4…pana la ce lvl as putea la le tzin?:) adik cat imi sunt de folos…
  au comp-14…mai bune ca siamezele?
  astept un raspuns daca se poate mc

  • dinnobolique on said:

   In primul rand vreau sa iti spun ca voi imbunatatii ghidul, am crescut itnre timp la nivelul 90, dar din motive “personale” voi intra foarte rar pe metin.

   Sa discutam despre problema ta. In primul rand pumnalul foaie neagra este doar +5, pana la +9 mai e destul (va fi greu). Dar tine minte, niciota acea foie neagtra chiar si la +9 nu va fi egala cu siameze +9 (pietrare cu farmec, monstrii si fatala +4). In primul rand e diferenta de damage la arma, siamezele au atacul aproape dublu la +9, si bonusul de 25% monstrii + 8% monstrii de a paitra, maresc atacul total impotriva oricarui monstru cu 33%, gandeste-te ca si cum ar fi o arma cu competenta 33% :) Avantajul este ca aceasta arma nu are competenta pe minus care sa scada atacul in timpul skill-urilor. Un pumnal cu medie mare pe + si competenta mare pe -, este buna doar pentru un ninja arc care bate netransformat, pentru un ninja lama care bate de dos iti trebuie siameze, Personal la ninja lama nu sunt adeptul armelor cu medie mare deoarece este neglijata competenta, nu poti la nesfarsit sa bati doar din hit-uri…

   Sper ca am putut sa iti fiu de ajutor

 5. bogdan on said:

  da la asta ma gandeam si eu:)
  voaim sa le vand si si nu stiam ce sa fac…
  app eu joc pe RO server sagita:) cam ce pret sa cer pe ele?:D
  au competenta-14 si nu imi prea place;))

  • dinnobolique on said:

   Nu stiu sa iti spun un pret, sicner… Eu joc pe Virgo, dar cum ti am zis voi intra foarte rar, deja fac asta de aproximativ doua saptamani, s-ar putea ca metin2.ro sa fie un capitol inchis pentru mine… Bafta

 6. bogdan on said:

  ink ceva…full str imi mareste dmg-ul skilurilor?:)

 7. bogdan on said:

  nu stiu ce pietre sa pun pe dragoane+9… m-am gandit sa pun (war,ninja si sura) dar fara reantoarcere+4…o sa mi se incarce cam greu skilurile… ce pietre sa pun?:|

  • dinnobolique on said:

   farmec o sa ai pe colier, eventual si pe arma (daca o bonusezi, trebuie sa iti intre neaparat 10% semiom altfel nu o face epica pt ca apoi nu mai poti sa pui semiom, si dc ai noroc poate prinzi 20% farmec pe arma si nu iti mai trebuie piatra ;) ) Farmec poti prinde si pe armura ;)

 8. bogdan on said:

  salutare din nou:)
  am observat ca la skil-ul atac fulger scrie ca care (bonus secret)… vreo idee? cum il folosesti sau ce e?:|

  • dinnobolique on said:

   Atacul fulger are bonus secret, in sensul ca poti sa lovesti de ladistanta, nu trebuie sa fi langa inamic, cand il folosesti pur si simplu sari spre el si il lovesti! Despre asa ceva e vorba!

 9. bogdan on said:

  scz de cacafonie… (scrie ca are)*

 10. bun ghid:D

 11. ma foarte bun acest ghid dar am o mica intrebare am 2 chacrame aripa de demon unu > {medie -15 competentei 21 dex 8 otravire 8 anti war + 4 vit farmecului+4 lovitura fatala +4} celalt {medie 33 competentei -19 anti ninja +4 anti sura+ 4 si fatala + 4] sunt bune in PvP ca de PvM am asa otravita de pe cal cu 20 med si 9 competentei cu monstri +4 fatala +3 (nu mam ocupat){ de pe cal} si de jos cum ai zis si tu am epice + 9 cu superi tari bonusuri in total are 25 HH 12 tarie 8 otravire 10 critica 10 incetinire si farmecului +4 fatala + 4 si monstri + 4 nu stiu dc sunt asa bune siamezele si pentru alte dicuti vorbim pe mes ID meu harpei1 PWP super tare pagina

 12. watchman on said:

  la lvl 84 + nu e bun colierul cu regenerare , ametist ?

 13. PauLL on said:

  Trebuie sal prinzi din spate la atac fulger sidati da bonus 20% credema am lv 108 si sunt ninja xD bafta !

  • dinnobolique on said:

   Joaca in continuare pe servere private! Nu incurca un metin oficial cu privatul! Nu exista abureala ta cu bonusul de 20% pentru atac fulger!

 14. Se pot face iteme si de pe un caracter pe un ninja daca celalalt este bogat :D;)

 15. cosmin on said:

  cne stie sa faca un ninja bne pe lame ma gasesti ep id b_llg astept

 16. Asta este pentru cei cu bani multi…Fms +9 cu pag 35% :O

 17. florea on said:

  am 1 fms+9 fala+3 rentoarceri+3 e bun la ninja la 30 e mai bun ca foaie neagra
  :| va rog sa raspundeti

 18. FaceOfff on said:

  nananana

 19. Seby on said:

  buna si eu am inceput un ninja si sunt deja lvl 80 k am bagat bani in joc,dar,pumnalele epice sunt bune pt pvp sau pvm?

  • Catalin on said:

   vreau sa stiu cum sa fac bani multi pe metin2 mistery ca ceilalti au lvl mai mic decat al meu si au peste 1kkk

   • In primul rand aici este vorba despre metin2.ro sau alte metine oficiale, nu private! Pe serverele private sunt modificari fata de cele originale, de aceea nu am de unde sa stiu udne faci bani acolo pe acel metin deoarece nu am jucat pe acel metin. Imi pare rau nu te pot ajuta!

 20. dany on said:

  sall

  ce este mai bun pt un ninja un pfn + 9 40% + sau fms +9 40% + ?

 21. horia on said:

  care e numele tau pe virgo si am si o intrebare cum sa cresc repede pe ninja k am iteme acce[ptabile

 22. Alex on said:

  FF bun ghidu ms mult cautam de mult un ghid bun

 23. dinnobolique on said:

  Eu am anuntat ca mi-am mutat blog-ul pe Blogspot: http://dinnobolique.blogspot.com, acolo gasiti acelasi Ghid si va pot raspunde la absolut toate intrebarile pe care mi-le puneti. Deoarece nu mai folosesc blog-ul pe wordpress nu am putu sa va raspund la intrebari.Totodata puteti sa aduceti si voi imbunatatiri acestui ghid. Va multumesc

 24. Alex on said:

  dar am o nelamurire….. unii spun sami fac pe toate itemele semiom,sabie fara DEX si STR si VIT…. pt ca voi deevnii mai puternic si spun ca prima data sami fac 90 VIT, 90 STR, 90 INT, si la uram 90 DEX, pt ca spun ei ca dex nu te ajuta aproape cu nimik

 25. dinnobolique on said:

  Imi pare rau ca trebuie sa contrazic pe cei care au zis sa iti faci statusul asa, dar nu e adevarat! Un ninja fara minim 90 DEX e ca un razboinic fara 90 STR. DEX-ul e cel mai important la un ninja. Trebuie sa ai 90 DEX, 90 VIT, neaparat. In legatura cu STR si INT sunt discutii. La un ninja STR te ajuta doar la faptul ca creste damage-ul la loviturile gen “hit”, nu la skill, deci e bun doar ca mareste valoarea atacurlui la spart metine, pentru ca un ninja nu are aura sabiei sa te bata din hit-uri. SI se pare ca INT crese si damage-ul la skil-ul nor otravitor. Pana acum am vb de status. Nu de bonusuri. La bonusuri e alta problema si trebuie sa ai mult noroc sa prinzi iteme cu minim 3 bonusuri bune, sau sa le cumperi gata bonusate daca iti permiti si sunt pe joc la vanzare. Daca vrei sa vorbim de bonusuri ideale atunci pot sa iti spun. Un ninja nu are nevoie de aparari ca sa incaseze nu stiu cate lovituri pentru ca un ninja nu e tanc, un ninja trebuie sa omoare dintr-un skill sau maxim 2 skill-uri. Pentru asta ai nevoie de semiom pe: arma 10% pe cutitele dragon +9 inainte sa le faci epice, 10% semiom pe coif, 10% semiom pe bratara, 10% semiom pe cercei si 10% semiom pe scut, in total 50% semiom + 12% semiom de la arma epica +9 inseamna un total de 62% semiom +25% piatra anti war, ninja sura sau saman (vorbim inca de pietre +4) inseamna 87% tare impotiva unui caracter din joc. Apoi daca poti prinde si bonusul de 10% critica pe: arma, bratara de lacrima cer +9 are deja, colier, pauci si cercei nu mai ai treaba. Cu o roua rosie si lovitura critica (de pe site sau din cufere clar de luna) nu mai ai treaba, dai aproape critica dupa critica. Asta inseamna dublu pe orice skill. Ajungi sa dai pe ambuscada pe un caracter obisnuit de lvl 90+ fara full aparare pumnal damage de 32k+ pe critic. Deci nu are cum sa reziste :) Pe mentali ajungi sa-i bati din hit-uri deoarece o sa dai in jur de 3.5k pe hit :) La corporali nu merge pt k are iures si nici la sura arme. Sunt foarte multe de spus. Poti sa ai toate P-urile, iteme +9 daca nu ai bonusuri bune degeaba. Trebuie sa compensezi cu aparari… sabie, pumnal, 2 maini, rez magie, clopot, evantai, etc. E foarte greu sa fi full critica si semiom… Noi vorbim acum de caracterul ideal.

 26. dinnobolique on said:

  DEX creste damage-ul la skill-uri la ninja la atac fulger, ambuscada, pumnal rulant si mareste bonusul la camuflaj, la full int o sa ai 60% damage-ul marit la ambuscada cand lovesti din camuflaj cu DEX 115 puncte, INT creste doar la nor otravitor.

  PS: pe metin2.ro se spune ca este bug la camuflaj, ca nu este diferenta intre G si P, ca dai acelasi damage.

 27. ReSSp3cT on said:

  Multumesc mult pentru acest ghid ma ajutat sa fiu de neinvins pe un privat(inclusiv pe GM sau GA il bat)!!! Inca odata multumesc!!!:D

 28. Alex on said:

  dar te rog frm sami mai spui cv cam ce bonusuri ar trebui puse sa fi tare???

 29. .. Esti un tutorial foarte frumos dar eu joc pe privat sura si as vrea sa aflu la sura sa fiu bun la duel ce bonus ar trb pe itm :) si am si eu 68 pe RO ninja :)) un skill P si restu m5+ :)) dragoane +8 otel +6 ..

 30. Foarte,foarte bun ghidu ms pentru postare

 31. Foarte frumos tutorialul ;).Mersi mult ma ajutat… ;)

 32. iulyanosS on said:

  FF bun acest ghid BV

 33. Uite UN topic adevarat Bv Frate . fortza ninja lama!!

 34. gabreil on said:

  Am nev de ajutor mare ajutor id meu este gabriel_27_1997 sunt ninja lama si am nev de ajutor plz acela care a facut tutorialu s dea ad plz

 35. xSnOwEx on said:

  Am auzit ca cel mai bine pui 2vit 1dex si ordinea competentelor este asta:Ambuscada,Pumnal,Nor,Atac fulger,Camuflaj…….e corect sau gresit?

  • dinnobolique on said:

   Gresit! Trebuie 2 dex : 1 vit si ordinea competentelor e: atac fulger (cel mai mare demage, deoarece ambuscada dc o faci prima da mai putin neavand bonus de la camuflaj deoarece la camuflat il faci ultimul skil deci de la lvl 69+ bagi primul punct), apoi ambuscada sau pumnal rulant, nor si camuflaj. Bafta

 36. BaYsiK on said:

  Sall Fooarte Foarte bun tutorialu omica problema ,,, Este gandit mai mult pt aia de lvl mare… [dar este foarte bun] Am si eu o problema eu ca si fan al caracterelor War :x Si NinnJa :x .. Nu am putut depasi lvl 32 pe ninja si lvl 36 pe war :))… Care puteti sa-mi dati iddei cum sa cresc akum joc pe pegasus sunt Ninja… Am casca de 21+9 pentagon+8 pumanle de 30+9 Bratara de argint+9… si alte itm.. cum asi putea sa cresc de al lvl30 asa mai “rpd” ?? Astet detalii al Id : eu_la_rece si care jucati PEGASUS bagatima caut amici ;).. Bft.!

  • dinnobolique on said:

   Nu poti sa cresti repede daca nu folosesti inel de experienta sau daca nu te creste cineva, e nevoie de munca, eu joc din aprilie 2009 si am lvl 94 (fac 95 saptamana asta), nu poti sa cresti intr-o zi!

 37. Ghidul e super da vroiam sate intreb daca la lv 70 un ninja lama poate fi un
  asasin foarte bun in PVP

  • dinnobolique on said:

   Din pacate doar cu caractere de lvl apropiat, un adevarat asasin ajunge abia dp lvl 86 cand face ultimul master, apoi biologul de 90 si misiunile de lvl 92 si 94

 38. sal eu faceam asa 1 VIT 2 DEX 3 STR ,foarte mult flex ,pv ,tot statusu trebuie sa fie peste 100 e puncte ca eu asa fac?!in fine e bun ghidu sunt fata si uni cred cas baiat pentru ca stiu sa joc pe ninja=)))))in ro omor foarte bn (lvl 30 )war ,sura,shamani leac am ucis nu pot sa cred si chiar arcasi ei bn in prezent am lvl 75 si sunt foarte buna ms de sfaturi is foarte bune

 39. Darius on said:

  sall ce faceti bah?

 40. Darius on said:

  in legatura cu ghidu nu ma ajutat deloc sunteti n00bi

  • dinnobolique on said:

   Nu sunt genul care sa nu aprobe mesajele desi nu meriti la limbajul pe care il folosesti! Nu stii sa joci metin imi pare rau dar pierzi timpul, mai bine joci Mario sau Tetris!

 41. Darius on said:

  am glumit auziti bah pe ce sv jucati pe ro

 42. La ce foloseste semi-omul? :D

 43. am inceput cu ghidul asta akm 9 ani si akm am lvl 99 iti multumesc dar totusi itm mele mai au nevoie de niste retusuri dar, bat multe caracatere de lvl meu ms.

  • dinnobolique on said:

   Nu inteleg totusi cum ai inceput cu acest ghid acum 9 ani… nu era facut macar pt ca nu exista metinul atunci… Ma bucur daca ti-a folosit, mai sunt multe de retusat la ghid, cand o sa am timp o sa il aranjez…

 44. va contrazic pe toti eu pe metin 2 matrix am otel de vant negru plus 23 pumnale legenare aqua si nintr-o zi am facut lvl 83 pe cal

  • dinnobolique on said:

   Tu intelegi limba romana? Cine a afirmat ca nu poti face level 83 intr-o zi peun server privat? Eu tot ce am scris aici in ghid, are legatura cu servere “originale” oferite de GameForge sau Z8 Games, nu de servere private! Comentati si voi aiurea ca sa va aflati in treaba. Eu nu stiu pe cine cotnrazici tu, dar vad ca te faci de ras cu asemenea afirmatii! La fel cum a mai postat cineva mai jos ca jaoca metin de 9 ani! Metin2.ro oferit de Game Forge a fost lansat in Romania in luna februarie 2009, ca versiune beta, iar in martie au dat drumul oficial la primul server Leonis. Metin2.ro face anul acesta in februarie 3 ani, asa ca nu mai bateti campii!

 45. Salut am si eu nevoie de un sfat.Am facut pumnale neinsufetie.,, si tot traiesc cu impresia ca nu sunt bune bonusurile are le au. 12 dex 10diavol 10vampiri 5incetinire si 6 orci .Tot cred ca un 10 semion ar fi fost mult mai bun. Ce parere aveti ?

  • dinnobolique on said:

   Joci pe ro? Indiferent udne joci e o problema… Inainte sa le faci epice trebuia sa ai pe ele 10% semiom, deoarece atunci cand le faci epice si nu au deja 10% semiom, nu mai poti sa pui pe ele inca o data semiom (aduca sa fie dublue semiom) indiferent de cate ori le vrajesti. Sunt doaua variante: 1. faci alte dragoane +9 le bonusezi cu 10% semiom si abia apoi le faci epice sau 2. incerci sa le plusezi pana esueaza de la +0 si se fac inapoi dragoane +9 (asta in cazul in care nu sunt deja neinsufletite +9 ca atunci nu mai ai ce sa faci). Bafta

 46. Salut,f bun ghidul,am o nelamurire…bratara/colierul de lacrima cerului trebuie neaparat sa fie bonusat( ai specificat ca trebuie 2000pv,dar daca pui colier si bratara lacrima cerului nebonusate pv scade,intradevar crtica compsenseaza destul de mult pv,poate chiar mai bine)

  • dinnobolique on said:

   Ghidul este facut ca un ghid pt un caracter “ideal” si pentru aceasta este nevoie de PV pe toate itemele care este povibil. critica te ajuta sa bati mai repede iar pv ul te ajuta sa ramai in viata mai mult timp, sunt doua lucruri diferite. Multumesc

 47. dc ninja lame al meu la lvl 31 nu este bun in duel si da damage normal intre 1 si 7????

  • dinnobolique on said:

   La level 31 ai un singur master, nu prea ai cum sa dai damage mare decat daca ai: Pumnal foaie neagra +9 cu paguba competenta peste 10% si pietre PvP +4, eventual bonusuri pe iteme cu 10% semiom. Intelege si tu ceva, orice caracter e bun pentru duel cand are cele 5 mastere (bineinteles daca le-a facut la 17 puncte si nu ma refer la caracterele care au cate 6 skil-uri). Pana la level 86 toate caracterele sunt facute pentru PvM!

 48. Yanyninja on said:

  salut dinabolique am lvl 37 sunt lama zimi si mie cum fac p la transformare si dak o sa bat singur 4 5 grupe de bo singur .

  • dinnobolique on said:

   Ca sa faci P la transformare trebuie sa citesti 20 de carti ale Transformarii simple (reusite), asa faci M1 la transformare. Ca sa faci G 1 la transformare trebuie sa citesti 10 carti ale Transformarii Av. (reusite). Ca sa faci P la transformare trebuie sa citesti 10 carti ale Transformarii expert (reusite). Pentru a batea 4,5 grupe la BO, nu trebuie sa bati transformat, se poate si fara P la transformare, u un FMS cu pag med 20+ la perete sau cu Foaie Neagra +9 cu pag med 25+. Oricum o sa iti trebuiasca imun daca vrei sa bati atat de multe grupe la levelul tau si iteme cu PV. Eu iti urez bafta

 49. Yanyninja on said:

  multumesc dar eu am un pfn cu pm 18 cu mob+3 si ciob

 50. Yanyninja on said:

  si resesc sa bat 2 grupe dar trebuie sa iau minim 30 lik
  ca am putine puncte in pv am vero 43 si inca o intrebare mam gandit sa fac armat dar citind ghidul cred ca ai dreptate pt ca noi ca ninja nu avem nici str mare nici aparare mare dar inca nus sigur dak sal fac sau nu

  • dinnobolique on said:

   Tot trebuie sa faci armatul si apoi militarul, o sa ai nevoie la spart metine, dsa dai lupta dupa cal in caz ca vrei sa fugi de mobi dc nu rezisti. In mod normal in functie de serverul pe care joci sau de bugetul tau, poti pune punctele de status pe Dex (ca sa ai damage mai mare) si sa compensezi lipsa punctelor de la Vit prin iteme cu bonus 2.000 PV. Metinul e un jocfoarte complicat si e foarte greu daca nu aproape inposibil sa iti faci totul perfet. Eu vorbesc acum de servere “originale” nu private. Iti urez bafta

 51. Yanyninja on said:

  ms si jok pe lupus

 52. KakashiH on said:

  mah dar daca facem mai intai m1 la ambuscada si dupa la pumnal e vreo problema mare????

  • dinnobolique on said:

   Intelegeti un lucru ambuscada e buna doar daca ai si m1 la camuflaj ca sa te ajute bonusul de la camuflaj, daca faci ambuscada prima nu iti da nicvi un bonus si in plus are atacul mai mic decat atacul fulger. Daca vrei sa cresti singur cu caracterul tau ninja atunci respecta ghidul, daca te cresti cu alt caracter nu are importanta ordinea in care faci competentele. Acest ghid este facut pentru a te ajuta sa cresti de unul singur, nu sa te chinui si apoi sa renunti sa joi cu ninja.

 53. Yanyninja on said:

  OO IO AM DEJA M3 LA AMBUSCADA SI 14 LA NOR SI MA DESCURC LA CRESCUT SI SINGUR

 54. CrIsTy18 on said:

  hmm iti respect ghidul nu mai gasesti unul a fel dar ma durut foarte tare cand am vazut ca sar putea sa te lasi de metin 2 faci o MARE GRESELA credema o sati para raw .Am si eu foarte multa experienta in metin dar nu am putut sa trec de lv 42 pentru ca am luat ban de 22 de ori pe conturi fff bune de 35+:( asat nu inteleg nu am fcaut absolut nimic

 55. Razvan on said:

  Dar este obligatoriu pt armat sa am fms sau pot sa dau cu pfn??

 56. Ba inteligentule sa ai toate competentele trebuie sa ai leval 87,sau tu ati faci ultima magie la 16 puncte ;),nu sti nici pentru tine metin da sai mai inveti pe altii

  • dinnobolique on said:

   Tu cred ca esti cel mai slab jucator de metin din cati exista! Ultima competenta la ninja daca ai facut cele 5 mastere la 17 puncte o faci la level 86! 17 puncte pentru master inmultit cu 5 mastere = 85 + 1 (deoarece la level 1 nu ai nici un punct pentru competenta) = level 86. In concluzie tu nu stii sa faci o adunare si inmultire sau ai facut din greseala vreun master la 18 puncte. Oricum esti pe dianfara la metin daca tu te contrazici cu mine ca faci 5 mastere la l7 puncte doar la level 87. Te-ai facut de ras. Mai si jignesti pe deasupra. Inainte sa iti dai cu parerea invata sa joci metin!

   PS: avand in vedere limbajul tau ar trebui sa iti interzic accesul aici!

 57. CrIsTy18 on said:

  of of of mane zimi si mie cat ai muncit si cati prieteni buni ai datorita metinului? ca nu vreau sa te bat la cap prea mult… dar banuiesc ca joci metin de 3-4 ani la mine metinul a devenit parte din viata mea si nu sunt cine stie ce si tu lv lv 96 te lasi? nu conteaza neaparat nivelul da de la 86 metinul devine din ce in ce mai frumos nu poti pur si simplu sa te lasi inteleg ca ai probleme dar ne mai jucand din ce in ce mai mult o sa te lasi e mare pacat

  • dinnobolique on said:

   Prieteni in timp mi-am facut destui, avand in vedere ca joc metin din aprilie 2009. Invidiosi sunt multi, este foarte adevarat si asta. Momentan am 50% semiom pe iteme si zic ca stau binisor cu caracterul. Intru foarte rar pe caracterul ninja datorita faptului ca sunt foarte suparat din cauza armurii. Se joaca cu nervii mei si cu munca mea din metin. Am depasit 4kkk investiti in armuri si nu am reusit sa o fac +9, din ultimele 23 de plusari la +5 doar 2 au mers… E ghinion? Sau e altceva? Momentan joc pe un sura arme de lvl 75. Bafta

 58. CrIsTy18 on said:

  si apropo imi poti spune ce iteme imi trebuie + ca sa fie ca sa rezist v2 cu ninja lama depe cal am un fms+9 pm28 m0b si fatala+4 deocamdata sunt 44 dar cresc foarte repede

  • dinnobolique on said:

   La level 44 e greu sa cresti v2, chiar daca esti full +9 si full PV, o sa ai nevoie de Buff cu tine, sau daca ai posibilitatea sa faci roua alba pentru aparare, dar sa prinzi cu apare 70,10,150 sau 200 pentru 10 min (deci e greu). Avand in vedere ca vrei sa bati dupa cal nu conteaza competentele deci nu te ajuta in cazul tau… E greu ….

 59. CrIsTy18 on said:

  nu eu ma refer cand voi ajunge lvel 65+ ca de la 44 acum pana la 48 cresc la bo de la 48 la 56 cresc v1 si apoi cresc la bosi maimuta la cei care cad ss pana la 65 am inteles eu ca se creste bine acolo si apoi v2 dar in fine mai am pana acolo

 60. CrIsTy18 on said:

  Si nu conteaza neaarat armura daca nu o faci+9 nu mai traiesti bine la bani tai si itemele tale nu conteaza chiar atat de mult posedata si in orice caz sunt playeri care leau esuat armura de mult mai multe ori ,asta e costa mult dar asta e tot farmecul jocului , in locu tau as sta linistit mas duce in alt regat si ia pune la somn pe majoritatea mai buni:D

 61. CrIsTy18 on said:

  si apropo nu prea bat bine la bo am un fms+9 pm 28 10% orci cu war si sura+3… stiu ca nus pietrele bune si o sa le schimb cu m0b si fatala+4 dar am 30 de puncte la atac si eu bat depe cal

 62. CrIsTy18 on said:

  .eu am tot problema banilor eu stau la metine aproape toata ziua dar tot nu fac rost de bani necesari eu visez la iteme cu 2k pv care costa 35kk pe serverul meu imi poti spune cum pot face bani mai repede si eficient pentru ca minim 3kk pe zi numi prea ajung .Si nu putem comunica altfel.. pentru ca asa nu putem vorbi calumea

  • dinnobolique on said:

   Nici eu nu produc bani, si acesta este un motiv pt care am lasat-o mai moale cu metinul, am intrat doar sa citesc carti pe sura si sa duc la biolog…

 63. CrIsTy18 on said:

  Cum ai tu problema asta?? ca si cu sura iti faci bani de upgade si alte iteme necasare pentru plusari sau de ce ai nevoie
  poti sta cu el in camera 7 dt si faci ce putin 6 ss pe zi si cand se scumpesc si se fac 10kk iti faci bani imd tata
  dar cu cel de 96 numai cv ceti cade e 1kk dar ma rog ai nevoie de timp si ambitie dar eu tias recomanda sa te relaxezi o vreme
  si apoi sa te apuci de treaba

 64. Marian on said:

  Cati bani ai bagat in Metin si cam ce ai cumparat de a magazinu de iteme ? Stii pe undeva un ghid care sa explice toate bonusurile ?

  • dinnobolique on said:

   Bani am bagat suficienti, nu are rost sa spun suma, oricum pot sa spun doar cat am bagat prin paypal deoarece ramane istoricul tranzactiilor, la care trebuie sa adaugam cat am bagat dpa fix si mobil, e greu de spus o suma exact. Inel de experienta, manusa talhar, a 3 a mana, de adaugat bonus, de vrajit (gandeste-te ca doar la o bratara am dat 29 de vrajiri, la un scut 28 etc), freza, exorcizari, etc

 65. Marian on said:

  Ce parere ai de bonusul de 8%, sansa de otravire la gluga ?

  • dinnobolique on said:

   Da e buna in PvM si PvP, dar e bine sa ai si alta fara otravire pentru ca o sa ajungi sa bati Vrajitoarea de gheata, Dragonul etc si nu o sa doresti sa dai otrava de la inceput :) eu personal am 2 glugi: una cu 10 semiom si alta cu 5 semiom 8 otrava, 30 regenerare pv etc

 66. Marian on said:

  Multumesc…de ce level sunt ?

 67. dinnobolique on said:

  De level 41, nu m-am mai chinuit in ultimul timp sa cresc altele de 60 sau 80…

 68. CrIsTy18 on said:

  eu nu stiu ce sa mai fac cu fmsul meu iam scos pietrele si am incercat sai bag m0b si fatala si normal nu se putea sa nu se sparga:(( am cumparat chestie deaia de pe site sa scot cioburile am cumparat 3 si tot cioburi am ce zici sa vand fmsul e+9 si are pm 28 si sami iau un pfn bun pe bani?sau sa stau la metine si in dt??

 69. dinnobolique on said:

  FMS la un ninja e bun doar la metine si daca bate dupa cal (doar daca are o medie decenta 30+), daca bati de jos iti trebuie pumnale. Decizia o iei tu!

 70. CrIsTy18 on said:

  pff dar nu pot bate in v1 sau la bo cu niste pumnale(pfn+9 pm 20+ m0b si reintoarcerii e foarte nasol am dat fms pe o sangeroasa+9 ninja+4 si cioburi si 4 aure care sunt 2,4kk buc nu stiu ce sa fac ma mai gandesc deocamdata ma chinui s afac bani pt nijte abanosi+9

 71. CrIsTy18 on said:

  si asa avea mare noroc asa un pfn e cam 25kk ,azi am vazut un pfn+9 pm 45 pietrat+3 full bonusat 70kk de unde pot face eu atatia bani?? e foarte complicat cu pumnale daca nus foarte bune,si nu prea sunt dispus sa dau 30kk+ pe niste pfnuri cu care iau 100 pe lovitura de cutit …eu sunt de parere ca nus prea bune

 72. dinnobolique on said:

  Iti trebuie echipament bun, arma +9 obligatoriu, iteme cu PV 2000, sa ai aparare multa pentru a nu consuma licori foarte multa (sa stai sa bagi in continuu licori) si neaparat sa iti dea cineva buff. Cum reusesti aceste lucruri e problema, pentru ca trebuie bani…

 73. Foarteeee Buuun Ghidu….. Am gasit vreo 20 de ghiduri dar nici unul mai explicit si mai clar decat acesta. Bravo esti tare… Nu ai jucat degeaba Metin2. ToT Respectul frate. Nu te lasa de Ro, are nevoie de tine :)

 74. BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO SUNT 10000000000000000000000000000000000000000000% DE ACORD CU MIHAI

 75. Bravo Frate! Cred k asta e cel mai tare ghid metin2 Nu ai jucat degeaba metin2. Si apropo nu te lasa . METINU ARE NEVOIE DE TINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  RESPECT !

 76. Am o intrebare ce sa iau pe ninja
  > FMS Pm 25% + pietre PVM
  sau
  >PFN lafel Pm 25%+ Pietre PVM

  RASPUNS TE ROG……

  • TE ADOR DACA AR FI LUMEA PLINA DE ASEMENEA OAMENI BINE AR FI
   DAR NU…. TOTI SUNT TUPEISTI DAKA AI INTREBI CEVA IMEDIAT TE IAU LA INJURAT PRAFULE SAU NUJ CE …… BRAVO SA ATI DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE SI MULTI ANI PE PAMANT ESTI UN OM MINUNAT :)

  • dinnobolique on said:

   Daca bati de jos pumnale, daca bati dupa cal la perete foloseste fms, acum depidne cum esti tu obisnuit sa cresti. Bafta

 77. Am O Intrebare:
  La Lv 30 ce arma sa iau: PVM ( pvp stiu pfn pc mare stiu )
  dar
  PVM: FMS +9 ( PM 25+ PIETRE +3/4 PVM )
  SAU: PFN ( LAFEL CA MAI SUS PM 25+ PIETRE +3/4 PVM)
  ?????????????????????????????
  PLS UN RASPUNS..

  Si Ninja cum creste mai bine de Jos Sau Dupa Cal?

  • dinnobolique on said:

   Ti-am raspuns mai jos. Ninja este avantajat la lupta de pe jos nu calare, asa pota sa foloseasca skillurile, pe cand dupa cal nu poate…

 78. Razvan on said:

  Paste fericit anticipat!!

 79. Razvan on said:

  Si smeker ghid

 80. Razvan on said:

  OK…..si eu am inceput un ninja duopa el si akm am 15 in 2 ore

 81. Salut, am si un cont de lv 23 ninja lame :scarlatin+9 pv 500, azur+9 graba+2, papuci pv 1,5k cutite de lv 1+9 si cutite de lvl 25+8, in rest itm normale scut+6 etc…Imi puteti da o sugestie cum sa fac rost de itm cu pv (abanosi+9, argint+9 etc) sau de un pfn bunicel… Am incercat sa farmez dar stau cate 50 min sa sparg un metin de lvl 15 . Ce sa-i fac sa pot creste mai rpd… am respectat ghidul in intregime… Cum pot face rost de aceste itm???

  • dinnobolique on said:

   In primul rand este nevoie de multa munca, nu poti sa realizezi ceva intr-o zi si nici chiar intr-o saptamana sau luna. Avand in vedere ca esti la inceput iti trebuie multa rabdare simunca. Eu aproximativ pe la level 50 am reusit sa imi fac singur prima pereche de abanosi +9, dupa multe incercari, deoarece atunci erau foarte rari si nu prea se vindeau, era jocul la inceput. Acum tu ai posibilitatea a nu te mai stresezi sa iti faci singur iteme ci sa le cumperi direct. In plus asa ai garantia ca o sa obtii itemul dorit, pe cand atunci cand vrei sa iti faci singur exista posibilitatea sa nu reusesti si chiar daca reusesti sa investesti mai multi bani decat te-ar ficostat sa cumperi itemul +9. Poti sa farmezi la metine, la blestemate dupa fms si rib sau chiar si maimute dupa medalii, alte variante nu ai momentan…

 82. Care arma este mai buna la duel cu un ninja: pumnale+9 anti-ninja+3, cutite de lvl 25+8 ciob si fatala+3 sau pfn +3 pm 21 pc-5 anti-ninja+3 si reintoarcerii+3? Inca ceva , ce e mai bine sa ai : patrundere sau critica???? exceptand ,,Putin din fiecare”!

  • dinnobolique on said:

   In primul rand tu imi ceri un raspuns pentru un jucator care poate sa foloseasca maxim arma de lvl 30 (pfn). In acest caz pentru duel impotriva unui ninja ai nevoie de un pfn cu paguba competentei peste 10% si sa aiba pe el piatra anti ninja si fatala (+3, +4). La un duel cu un ninja nu iti trebuie patrunzatoare, deoarece ninja nu are aparare in plus cum au: razboinicul mental, sura arme sau sura magie neagra. Nu ai nevoie de o arma cu paguba medie deoarece un ninja nu isi omoara adversarul din lovituri pe hit ci din skill, la loviturile pe hit damage-ul este foarte mic la un ninja. Poti sa faci si o combinatie cu o piatra anti ninja si reintoarcerii in cazul in care nu poti sa iti omori adversarul (si sigur nu o sa poti din primele skill-uri) si cu ajutorul pietrei reintoarcerii o sa ti se incarce skill-urile mai repede. E foarte complicat pentru duel la level asa mic, chiar nu inteleg de ce pui accemntul pe asa ceva… Bafta

 83. dinnobolique on said:

  In primul rand tu imi ceri un raspuns pentru un jucator care poate sa foloseasca maxim arma de lvl 30 (pfn). In acest caz pentru duel impotriva unui ninja ai nevoie de un pfn cu paguba competentei peste 10% si sa aiba pe el piatra anti ninja si fatala (+3, +4). La un duel cu un ninja nu iti trebuie patrunzatoare, deoarece ninja nu are aparare in plus cum au: razboinicul mental, sura arme sau sura magie neagra. Nu ai nevoie de o arma cu paguba medie deoarece un ninja nu isi omoara adversarul din lovituri pe hit ci din skill, la loviturile pe hit damage-ul este foarte mic la un ninja. Poti sa faci si o combinatie cu o piatra anti ninja si reintoarcerii in cazul in care nu poti sa iti omori adversarul (si sigur nu o sa poti din primele skill-uri) si cu ajutorul pietrei reintoarcerii o sa ti se incarce skill-urile mai repede. E foarte complicat pentru duel la level asa mic, chiar nu inteleg de ce pui accemntul pe asa ceva… Bafta

 84. Am auzit ca poti da pumnal rulant lovind de 3x stii la ce ma refer , este adevarat? Trebuie sa ai atac combo? De 2x pot lovi si eu.

 85. Cum poti sa faci m2 pumnal rulant? Mi-au bubuit 3 carti la m2 si tot m1 il am… Este vreo smekerie ? dar… fara pergamente din shop… nu bag bani in jocuri…

 86. sinsa on said:

  ninja este bun la lv mare la lv mic e prost

  • dinnobolique on said:

   Ninja este foart bun la level mare cu echipament bun, o sa incerc saptamana aceasta sa aduc o completare la ghid, echipamentul complet de care ar avea nevoie un ninja sa fie cel mai bun, este doar teoretic, deoarece pratic pe un server gen METIN.ro este imposibil, eventual doar pe private.

 87. SouloOfMurderer on said:

  sal am lvl 36 si forta imi da mai mare atacu la skil decat dex nu e mai buna fortza ?(poate zik prost0 vreau parerea unui expert

 88. SouloOfMurderer on said:

  aaa da mai am o intrebare cat costa un pfn+9 full PVP mai mult de 15kk?sunt pe lupus

  • dinnobolique on said:

   Eu joc pe server Virgo, nu cunosc preturile pe Lupus, si oricum nu cunosc preturi la iteme de level mic. Imi pare rau, paote te ajuta altcineva cu pretul…

 89. SouloOfMurderer on said:

  gt am cumparat tot azi pfn+9 pc 11 pm-11 war+3 reintorceri+3 11kk e bine ?

  • dinnobolique on said:

   Ti-am spus si in postul anterior, nu cunosc preturile, nu joc pe Lupus. Paguba medie e mica, nu stiu ce sa zic, o sa cresti greu si o sa ti se para astfel ca ninja e slab… :(

 90. SouloOfMurderer on said:

  pt crescut am fms+9 pm 24 cam mica dar cresc bine eleas pt duel

 91. dinnobolique on said:

  Pentru duel ai nevoie de pfn cu paguba competentei peste 10% si cu pietre anti caractere…

 92. SouloOfMurderer on said:

  omule am spus pt duel pfn-urile +9 pc 11 anti war +3si reintoarceri +3 si pentru crescut fms +9 pm 24 si cioburi nu mai aveam bani :( ce nu e bine asa ? ( ce e asasa de rau )?

 93. SouloOfMurderer on said:

  nu inteleg :(( am crezut ca e bine pfn +9 pc 11 pt duel

 94. SouloOfMurderer on said:

  aa nu in com de mai sus am spus pfn +9 pc 11 si pm –11 cred ca de asta ai vazut tu pm

 95. madalin on said:

  Salut, la lvl 75 ai specificat chakarame+9..dar dragoanele nu sunt bune (eventual bonusate)

 96. Care-i mai bun la crescut : fms+9 pm 7 pc -2 patrundere+3 ciob sau pfn+9 pm 16 ciobit pc -5?

 97. cristy18 on said:

  eu cred ca gidul are nevoie d eun video cu un bos adica cu tine!!
  e mai bine sa ne arati ce poate un maestru si de ce iteme are nevoie unul ca tine asa invatam mai mult mai repede si mai usor

 98. dinnobolique on said:

  Dupa 14 incercari nereusite ale armurii la +9 am decis sa ma las de joc. Restul nu mai conteaza…

 99. Poi iti dau un sfat… nu te lasa k ai timp sa faci armura respectiva +9 , dar incearca sa o bagi la + pe alt caracter (de ex: pe ninja meu imi esuaza orice piatra pe orice arma,armura asa k mi-ai facut alt cont si pe contul respectiv imi reusesc majoritatea pietrelor). Bafta si nu te grabi !

 100. 1nightwalker on said:

  buna . am si eu un ninja lama lvl 51 si as vrea sa stiu de ce nu pot sa mai citesc combo ; pana la ce lvl sunt eficiente argintul si abanosii +9 si cu ce ar trebui schimbate pentru a fi mai bun an pvp . cam ce + trebuie sa aiba un imun de 41 decent ? nu reusesc sa al trec de +4 , la fel si armura de 42 cu 2k pv nu trece de +7 . cred ca fierarul este assassinul perfect :))multumesc pentru ghid ! pana acum m-a ajutat foarte mult.

  • dinnobolique on said:

   Scuze ca iti raspund asa de tarziu dar din neatentie nu ti-am vazut postarea. Combo-ul maxim este 2. Oficial ar trebui sa fie 3, deoarece exista 3 carti de combo. Nu este implementat inca sa citesti pentru combo nivelul 3. Abanosii dc sunt bns pe ei poti sa-i folosesti pana la level 99 lejer. Bonusuri bune pt anbanosii sunt apararile: sabie, pumnal, 2 maini, cele impotriva mobi cum ar fi: diavol, si vampiri sau viteza miscare si bineinteles tare impotriva semioamenilor. Bratara de argint e folositoare pana o schimbi cu o bratara de aur alb +9 sau cu lacriam cer +9 cu pv 15k sau 2k, daca se paote si cu alte bns pe ele. Eu iti recomand sa nu te chinui cu imunul de 41 sa il cresti, apararea de la iteme ajuta in special in PvM, la level 61 o sa ai nevoie de scut vultur +9 imun, se gasesc la cumparat la piata mai repede decat scutul de 41 imun +9. Armura de 42+7 cu 2k pv este perfecta, nu mai investi in ea, nu are rost, la level 61 iti recomand sa cumperi direct magnolie +9 cu v, nu e foarte scumpa, dar o sa o tii pana iti faci vant negru +9, nu ai de ce sa o schimbi cu alta armura. Aceasta este parerea mea. Bafta la joc

   • 1nightwalker on said:

    ms pentru sfatul anterior . acum nu mai cresc nici un item . de cind s-au bagat cuferele ucenic s-au ieftinit toate. mai bn cumpar. am facut lvl 61 intre timp si am nevoie de ajutor pentru lvl 65 .am g la ambuscada , rulant si atac ,m5 la transformare , magnolie +9 pietrata +3 cu 1,5 k pv , gluga de 61+7 , nimbusi +6 cu 2k pv , abanosi+9 , bratara si colier ametist +6 cu 2k pv , toate scuturile de 61+9 . ce arme de 65 sa imi iau pentru pvm , pvp si lupta de pe cal, ce pietre sa aiba , ce echipament mai trebuie schimbat . pot sa farmez cu el la lvl 65 pentru ca s-au cam dus banii sau farmez in continuare cu waru de 42 ( e full 2k pv ) la orci si metine. am de gind sa stau la 65 pina cind fac p-uri. multumesc anticipat!!! esti de treaba!!!

   • Arma pentru duel iti trebuie neaparat cutit dragon, deoarece este arma pentru ninja lama care evolueaza (din cutit dragon +9 poti sa faci cu 2 bless + 1 pamflet scrima = cutite neinsufletite +0 de level 80). Pietre acum depinde de bugetul tau (daca faci o singura pereche pentru duel sau faci seturi pentru fiecare in parte).
    Arma de crescut de jos la level 65 (pentru ca vrei sa ramai level 65) nu exista. La level 70 poti sa folosesti cutite siameze (pietrate neaparat cu monstri, fatala si reintoarecerii +4 – le folosesti eljer pana la level 90+ daca le ai bonusate), sau mai tarziu la level 75 sa folosesti chakrame aripa de diavol cu pag medie 40+ (dar pierzi damage pe skill, iar mie nu imi place, de aceea am folosit siameze bonusate intai cu 20% vampiri si apoi cu 20% diavol).
    Arma sa bati dupa cal (avand in vedere ca vrei sa ramai level 65) tot un fms cu pag medie peste 40 este recomandat cu fatala si mosntri +4 (poti sa cresti in v2 dupa cal sipoti sa spargi si metine cu el).

    Personal eu iti recomand sa faci level 70. De ce? Pentru ca la level 70 ai drop si la metienle de 65, 70, 75 si 80 (si bineinteles la 85 si 90 dar nu e cazul deoarece te chinui sa il spargi si apoi se baga altii peste tine). La level 70 poti sa folosesti si siamezele, care te ajuta foarte mult, la +9 au 25% tare impotriva monstrilor (orice monstru din joc: diavol, vampir, animale, ezoterici, orci, etc) + 8% de la piatra monstrilor +4 = 33% tare ompotriva la orice mosntru. Daca mai pui si alte bonusuri pe ele sunt perfecte :) Cel mai bun drop la SS-uri o sa il ai in tara de foc la metinele de 70 si trebuie sa rezisti la ele.

    PS: pentru duel o sa iti trebuiasca bonus semiom pe iteme si aparari, dar asta mai tarziu dapa ce faci ultimul P. Cand o sa iti trebuiasca Otel +9 (cu pv si minim 2 aparari- apoi il faci posedata), colier lacrima +9 cu pv si 2 aparari minim, bratara lacrima +9 cu pv si semiom sau magie sau aur alb cu semiom si magie, papuci phoenix +9 cu pv si 2 aparai (sau evoluati qilin), cercei abanosi +9 cu semiom si 2 aparari. etc, e greu…
    Daca mai sunt nelamuriri sa ma anunti, pana atunci bafta ^^

   • 1nightwalker on said:

    multumesc din nou . te inteleg perfect de ce ai lasat-o mai moale cu m2. acum aproape toti pana in lvl 35 au armuri cu 2k pv si arme de 30 +9 full bonusate , spargi metinu si itemele le ia hacku , mineresti de faci tarnacopul +12 si minereuri ia alt hack etc . mai e un pic cred si o sa luam otele sau epice de la negustorul ambulant :(( nu e bine o luam spre privat incet incet . sa revenim la armele mele :)) . zici ca nu se merita dragoane pietrate pvm sau macar o nimfa in loc de fms ? s-a cam tocit al meu are media 26 si pietre +3 :)) ala cu media 40 + cred ca e cam 200kk la noi . la banii astia iau 4 nimfe si pun si calul sa bata ca de aia e militar :)) pe dragoanele pvp pentru fiecare rasa in parte ce pietre e mai bine sa pun : rasa+ fatala + reantoarcerii sau rasa + fatala + ( am un lapsus la aia verde:)) ) ca am ceva de povestit la warii si suranii ai mari care daca ii intrebi ceva sau te tavaleste unu din alt regat si ceri ajutor zic , ca le este sila de ninja:(( . pentru duelul cu sura bm trebuie sa ai rezistenta la magie pe iteme ? sper sa nu mai fie nevoie dupa 3 p-uri pentru ca nu toti au iteme bune si de obicei aia se cred buni. scuze daca te bat la cap dar in regatul meu nu prea sunt oameni ca tine . multam de sprijin .

   • Poti sa faci si dragoane cu pietre PvM nu e nici o problema. In legatura cu fms, poti sa cresti caractere si sa le faci level 20 si asa apoi cu rabdare vrajesti fms-ul… Trebuie rabdare multa sau noroc… Daca faci seturi pe dragoane iti recomand: piatra anti caracter, fatala si patrunderii (dar gandeste-te ca sunt bune doar la duel, la war sau bataie generala 25% tare impotriva unui caracter se simte… pana la urma o sa pui antirazboinic, sura si ninja, sau chiar saman…) In legatura cu sura bm, iti trebuie rezistenta magie (otelul are din start), poti sa prinzi rezistenta magie pe coif si bratara, si mai este si roua verde. Trebuie sa ia magie multa ca sa rezisti, si pentru damage critica patrudnere, piatra +4, si tare impotriva semioamenilor. Cand te bati cu razboinic corporal o sa ai probleme daca are P la iures si blocare pe iteme, o sa te bata fara sa poti sa dai un skill in el… Pentru razboinici corporali iti trebuie iteme cu blocare atac corporal: coiful de level 60, pe scut intra blocare si papucii phenix sau qillin, cam putin doar…

 101. Care e mai bun pvm : pfn+9 pm 9 4%diavoli fara pc critik+3 ciob sau pfn+2 pm 30 pc -12 fatala mobi+3 ???

 102. dinnobolique on said:

  Cel mai bine e sa faci singur un test, asa o sa vezi exact. Te duci si dai intr-un mob intai cu pfn +9 si vezi ce damage dai (hit si skill) si apoi cu pfn +2. In mod sigur o sa observi ceea ce ti-am scris mai jos.

  PS: pfn +2 cu pag med 30% arata bine, totusi nu e +9 (daca iti permiti sa il faci cu bless +9, e bun) si in plus ninja oricum nu da damage foarte mare pe hit (nu are skill care sa-i mareasca damage-ul pe hit cum este aura sabiei si taisul vrajit), arma fiind +2 are damage -ul ei mic, iar pag med 30% nu compenseaza faptul ca arma nu e +9, si pe skill oricum vei da cu 12% mai putin de la pag comp.
  Pfn +9, e totusi o arma +9, are o pag med 9, este micuta, dar este mai buna decat cealalata arma. Neavand pag comp inseamna ca damage-ul pe skill nu va fi marit. Poti incerca sa pui o piatra a monstrilor +3 sa mai maresti damage-ul cu inca 5%. Oricum nu trebuie sa te stresezi prea mult cu pfn-ul, la level 65 o sa il schimbi. Tie ititrebuie o ama decenta pentru crescut pn la level 65.

  Bafta

 103. Gabi001 on said:

  Uite eu am un ninja si am un pentagon+9 cu dexteritate+8 si Imun necunostinta, si niste pfn-uri+9 cu Pc 14% cu ninja+4 si war+3 si as vrea sa zic ca nu am decat niste cercei de jade+8 (nam bani pentru cercei de cristal) si vreau sa intreb o armura de 42+9 e mai buna decat una de 48 +7 cu protectie+4 si 2 cioburi si pv 1000 pt ca am nevoie de o armura si ambele au cam acelas pret eu jos pe pegasus. Apropo cu pumnalele si pentagonu+cercei fac peste 100 la dex si am 8k pv si dau cu m5 la ambuscada cam 3k+ depinde de player. Am o dilema multi spun ca ar trebui sa imi iau un colier de ametist (lv 50) cu pv+8+9 eu nush ce sa zic am citit mai multe Ghiduri si pana acum nu m-am hotarat o idee si o parere PLs:D?

  • dinnobolique on said:

   O sa incerc sa fiu cat se poate de explicit ca sa iti fiu de ajutor. Nu mai insistati cu armura +9 de level mic, oricum o sa o schimbati, este o investitie neprofitabila, la +9 te ajuta doar apararea care e putin mai mare si conteaza doar in PvM, in PvP apararea unui ninja nu conteaza, dar daca tu vrei neaparat sa stralucesti… Oricum o sa cresti si o sa schimbi armura, iar banii investiti nu o sa-i mai recuperezi. Sa iti explic cum sta treaba la cercei. Momentan ai level mic, punctele de dex nu prea au mare valoare in PvM ca sa cresti repede, 3 puncte de dex = 1 pct la valoarea eschivei si mareste cu foarte putin damage-ul la skill. Pe cand o pereche de abanosi iti dau PV si in plus maresc damage-ul minim, mai precis damage-ul pe hit. In PvM iti trebuie aparare, iar abanosii +9 cu finisaje sunt foarte utili, PV mai mult, rezisti mai mult in PvM ca sa omori mobii. Eu am testat si pe alte servere in afara de metin2.ro (blacknight) diferenta itnre abanosi +9 si cristal +9. La level mare diferenta de damage este insesizabila, acolo aveam full dex in afara de cercei (scut, arma). Spun insesizabila deoarece am facut duel cu alte caractere, eu full bns impotriva lor si cu full bns semiom iar ei full bns impotriva mea si cu bns full bnssemiom, intai cu cercei cristal +9 si apoi cu abanosi. Cu cerceii de cristal dadeam cu aprximativ 500 damage mai mare pe skill, dar nu rezistam decat la 3 skill (minim unul dintre ele era critic) si eu pierdeam duelul. Cu cerceii de abanos pe mine rezistam la 4 skill si astfel reuseam sa imi inving adversarul. Acum fiecare face ce doreste, in functie de ce buget are, de tacticile lui.Aceasta este parerea mea si am testat ianinte. Colierul de ametist este un colier strict pt PvM datorita regenerarii PV. Nu este colier pt PvP. Depidne pentru ce vrei sa il folosesti. Petnru duel e recomandat colierul de Lacrima cer. Sper ca am putut sa te ajut. Bafta

 104. dinnobolique on said:

  Ghidul a fost actualizat astazi 24.04.2012!

 105. sal am un war de 51 si la lvl 50 trebuia sa cresc comboul dar cand lam crescut cu combo master mai incolo imi scrie ,, 0conexiunea pierduta” ai putea sami spui cum crsti comb

  PS am crescut si un ningea lame dar mia dat ban lvl 34

 106. sal bun ghidu am un ninja lvl 55 am multe pietre de toate fierurile da nu stiu cum sa le cresc aam intebat pe cie din joc si miau spus un nume da nul gasesc ma poti ajuta :) pls

  • Multumesc. Deocamdata pe ro nu merg crescute pietrele, nu este inca implementata aceasta optune la fierarul legendar. Imi pare rau :(
   PS: pe viitor se va implementa, asa ca pastreaza pietrele

 107. aSaSinPvP on said:

  Am si eu o mica intrebare … Am ajuns la lv 42 si mi`am procurat o gluga de zale+7 cu 2% otrava(stiu ca e cam putin dar asta e ) si 5% absorvita de pm sau ceva de genu. La ce foloseste acest bns 5% absorvita de pm/pv? Este folositor la ninja ?

  • La ninja nu prea este folositor acest bonus. Gandeste-te putin, amsorbirea PM in duel nu te ajuta pentru ca este voie sa folosesti licori albastre, la mobi poate ajuta doar putin caracterele care folosesc PM gen SURA si SAMAN. Oricum Absorbirea este foarte mica, nu este un bonus important. Acelasi lucrur se intampla si in cazul absorbirii de PV.

 108. riper on said:

  aa ba eesti tareeeeee

 109. pisicutzadiavol on said:

  buna foarte bun ghidu dar eu joc pe privat findca mam enervat la culme pe cel oficial am avut un ninja de 35 si mi la banat nush dc …. in fine imi poti spune daca te rog un ninja ideal complet cum ar treb sa arate am citit mai in sus pt pvm asa am crescut dar acum vreau sami fac pt pvp si nu tare am nteles
  si inca o itrebare am itm lacrim de cer set dar ar fi mai de preferabil amestecat daca poti spune cum
  ms mult

  • pisicutzadiavol on said:

   a da am uita bonusurile cresc oata cu +-rile sau la lvl mare da mai marebonus

   • Cresc o data cu + itemului doar bonusurile standard ale itemului respectiv, de obicei sunt primele doua bonusuri. Poti sa cresti aceste bonusuri si cu finisaje pt colier, cercei si bratara.

   • pisicutzadiavol on said:

    ai scris acolo aparare cu sabie cu 2 maini si altele dar noi folosim pumnale nu !!!
    sau bonusu ii ipotriva celor du acele arme cu sabi 2 maini s a

   • Acelea sunt aparari impotriva caracterelor care folosesc acele arme :P Vad ca nu ai inteles :P
    Exemplu: te bati cu un razboinic corporal si are in mana arma de 1 mana (batalie, triton) daca tu ai scut vultur (aparare 20%) si de la cercei, armura, colier si papuci ai cate 15% aparare cu sabia, inseamna ca damage-ul va fi redus cu 20% de la scut si 60% de la restul itemeleor, asta inseamna 80% :P Ai inteles?

  • L finalul ghidului scrie detaliat cum trebuie sa atrate un ninja PVP, daca ai citit si nu ai inteles te rog sa imi explici ce nu ai inteles ca sa te pot ajuta.

   • pisicutzadiavol on said:

    ms mult pt tot dar am 90 la dext si am magiile la P si imi dau dg mic dc?

   • Pentru ca au aparare pumnal :p Asa ca iti trebuie Bonus de semiom pe arma :dublu) pe coif, bratara, cercei si scut, si misunile de la biolog la zi :P, in plus dc poti sa cresti si dex la arma si scut ar fi ideal :P

 110. aSaSinPvP on said:

  Imi poti spune de unde pot face rost de scut cu imun… am doar 13kk.Mai exact unde pica? si ce lv trebuie sa ai? Multumesc !

  • Scut cu imun sa faci rost sunt 3 variante: a) il cumperi; b) il bonusezi tu; c) iti pica.

   Ca sa iti pice e nevoie defoarte mare noroc, nu este un loc anume unde sa bati, poate sa pice bonusul de imun pe orice fel de scut, dar sansa e foarte mica, mie in 3 ani de metin nu mi-a picat nici un scut imun, a trebuit sa imi bonusez singur…

 111. sall,am citit ghidul ff bun ,vreau sa ma apuc de un ninja pe lame,o sa bat pe jos ,dar strica daca fac cal armat?(ce zici sa astept sa se deschida sv nou?,ca sunt si cu scoala dar ziceam sa-l cresc incet ,incet pana ating 70+ asta vr)pe ce sv sa ma apuc?

  • Te apuci pe ce server vrei tu, de deschis alt server e putin probabil, poate spre toamna. Avantaje pe un server nou sutn doar ca incep toti de la acelasi level dezavantaj e faptul ca trebuie sa iti faci singur iteme si cartile si itemele voir fi ft scumpe, deci va fi mult mai greu, paote baga evente si va ajuta. Pe un server deja inceput sutn avantaje, pt ca gasesti iteme deja facute ieftin, nu te mai chinui, de crescut se creste la fel. Tu decizi

   PS: Te va ajuta armatul indiferent ca bati sau nu dupa cal, gandeste-te la spart metine!

 112. poti sa-mi dai niste sfaturi?p.s. nu bag bani in metin acum

 113. treaba cu magiile la 17 pct BU costa cv si pana ajung la lvl la care sami fac farmeri de 35 mai este..imi poti spune cum sa fac bani pt pfn+9 acceptabile,cc…?

  • banii se poat face din carti, deci spart metine sau farmat dp medalii la maimute. La level 30 poti sa te duci sa mineresti si sa faci finisaje. Alta varianta nu este…

   • andreas balan on said:

    man da pana pica carti bunicele dureaza si tre sa spargi la metine o gramada dar alta intrebare ce e mai bun pt pvp fms+9 med32 cu war+4 si patrunderii+3 sau pfn+9 med 35cu sura+4 si Fatala+4 cu 10 inteligenta ca le am pe amandoua

   • FMS ul nu este arma pt ninja de duel! FMS ul acela ese foarte bun la duel pt un Razboinic Corp! PFN acela nu este pentru duel, paguba medie nu ajuta un ninja la duel, da prea putin damage ca sa bata din hit-uri! Unui ninja la duel ii trebuie PFN cu paguba competentei cat mai mare! PFN-ul cu 35 medie este arma de PvM si trebuia pietrata cu Mosntrii +4 si fatala +4. Bafta

 114. mereu am avut probleme cu banii,am incercat minerit,pescuit dar cum eram cu scoala intram mai rar..oricum era plictisitor sa stau la pescuit.

  • Si sa pescuiesti e o varianta. Altceva nu stiu. Daca ai noroc sa prinzi un event si sa vinzi ce priemsti de la event. In rest e greu de la inceput sa ai bani de iteme +9…

 115. Ok.Ms mult ca m-ai ajutat. O sa imi fie foarte de folos tutorialul tau.Tine-o tot asa!

 116. Daniel on said:

  un ghid bun sincer dar am totusi sati reprosez cv nai postat nimic cu un ajutor de la cal fara suparare cred ca cu un fms +9 sau sangeroasa+9 e de ajutor si ea in v1 si la 9 cozi la perete stiu ca nu e chiar o idee buna dar e bunicica eu am o arma sabia lvl 10+9 si 20+9 aia de 10 are parca o patrunderii +1 bunicica si bns de otrava si de criitik dami un raspuns inafara de asta cel mai bun chid ninja lama din cate am vazut nai folosit poze dar e foarte bun ms mult ;)

  • Sa iti exlic de ce eu consider ca un ninja lame nu trebuie sa bata dupa cal, e parerea mea, pot si eu sa ma insel. Un ninja nu este un sura arme, razboinic corporal sau mental ca sa fie ajutat de skill-uri and bate la perete. Ninja leme, este un caracter care trebuie sa bata de jos, il avantajaza si skillurile pentru asta. Un ninja arc paote sa bata la perete cu arma de 1 mana sau transformat pentru ca skillurile nu il ajut sa bata de jos grupe multe, dar ghidul este despre ninja lame. Daca jucatorii care au jucat pe caractere care au crescut de pe cal considera ca lor le este util este alegerea lor, dar cand joci pe ninja 3 ani de zile si cineva iti spune ca nu e bine cum cresti, nu mi se pare ok. Eu nu imi dau cu parerea cum trebuie sa creasca un sura sau un razboinic, desi am si astfel de caractere, dar nu sunt in masura sa dau sfaturi. Sper ca intelegi. Poti sa bati si dupa cal la perete, dar asta inseamna ca nu ai skilluri si echipament bun, altfel bateai de jos, unde e o placere :) Bafta la joc

 117. Daniel on said:

  am inteles asta oricum dar ai nevoie si de sckiluri de p cal dar sunt de acord skilurile la ninja lame sunt la fel de bune fara sa te superi ca la cele de war si sura poate chiar mai bune in classament esti ordinea asa ninja sura war si shaman sau mai poate sa fie si ninja war sura shaman daca e ma ajuti si pe mine sa imi fac un ninja ca am jucat decat pe shaman pana acu si ninja nuj sal cresk daca ma poti ajuta oricum ms multdami raspuns :)

 118. Daniel on said:

  si sa iti mai zic cv acu nu iti reprosez daca poti te rog sa ma ajuti si cu itemele stiu ca nu e politia ta dar te rog frumos am nevoie am pe un ninja pegasus lvl 6 sau 7 pumnale +9 armura lvl 9 +6 1k pv si iatagan si lata +9daca esti pe virgo si ai si alt cont de sau 3 conturi fa grupa daca ai cu unu de 56+ si fa si cu unu de 25 sau pana la 30 si ma cresti te rog nu e politica ta dar ai postat locu de crescut am incercat da nu pot plz te rog ajutama scriemi tot mesaj la ce ora azi sami fac cont pe virgo ninja plz ms :) :) :) :X :X ;) ;) ;)

 119. Daniel on said:

  uitasem cv am un caracter pe pegasus numit dragonutu lvl 20 daca ai vrun cont pe el ajutama si pe mine si daca nu imi fac eu unu lvl 1 virgo si ma ajuti acolo da te rog frumos si in plus mi-am datrt seama de ce ziceai ca nu e un calu are scjkilurile bune cateodata si te ajutas pik la atack si la mers mai repede :) :0 raspuns plz

  • 1. Eu joc doar pe server Virgo.

   2. Pe Virgo nu inteleg cu ce vrei sa te ajut? Eu m-am lasat de joc, caracterele mele sunt la hibernat, la naftalina.

   3. Nu am zis ca nu e bun calul deloc, doar ca nu te avantajeaza sa cresti dupa cal! Calul este bun la spart metine, iar skill-urile calului te ajuta sa fugi ditnre mobi (lupta de pe cal) sau sa dai necunostinta. Este logic sa te deplasezi mai repede cu calul. Nu interpreta ce am spus, am specificat foarte clar ca nu recomand sa cresti dp cal batand la perete, nu am zis ca nu trbuie sa iti faci cal militar!

 120. Daniel on said:

  da a fost faza tare cu ” l-amm lasat la naftalina” da auzi sati spun cv Gabi001 cre ca e mugurel7 de pe pegasus si in plus eu joc metin ca nam ce face nu trebuie sal iei asa de in serios sa sti oricum bafta daac vrei cand imi raspunzi sa mai vorbim aici despre unele lucruri da nu pe mess aici k bafta raspuns ******

  • Nu ma deranjeaza sa vb pe messenger, nu asta e problema. M-am enervt din cauza jocului pentru ca nu vrea armura +9 (14 incercari esuate), miliarde de yang cheltite degeaba. Astept 15 mai sa se dea drumul la Diablo III, il am precumparat :)

 121. Daniel on said:

  si daca e joaca ca oricum nu trebuie sa ai tot =9 poti sa ai si =0 si sa bati sa sti nu e un mare haz de necaz

  • Gandeste-te si tu e pierdere de timp (deja 3 ani au fost destui pt un joc). In plus prietenii dupa joc s-au schimbat, nu mai sunt cum erau (sunt acum la a 3 generatie de prietenii, pentru ca cei dinainte s-au lasat). Toti se uita la interesul sau acum, le vezi adevarata fata, eu pretentia sa fie la fel de buni ca tine, desi ei nu au bagat in joc 1% din cati bani ai bagat tu, la evente nu ai loc de ei, au pretentia tu sa o lasi mai mooale ca ai deja iteme bonusate. Invidia e mare…

 122. Daniel on said:

  auzi sati spun cv am o intrebare dc la concurcul OX nu ma lasa sa partici ??

  • Dc e inceput concursul nu are cum sa nu te lase sa participi, dar vezi ca e o perioada scurta cand poti intra, daca incep sa puna intrebarile la concurs nu mai poti intra runda aceea trebuie sa astepti urmatoarea, deci trebuei sa fi atent. Daca te referi la faptul ca dai sa participi si ramane blocat, asta e din cauza lagului, internetului tau si a calculatorului (poate nu sutn ft performante) dar in special lagul e de vina pentru ca vin foarte multi jucaotri, serverele GameForge sunt in Germania, si nu sunt pregatite pt atatea conturi, majoritatea intra si cu cate 4,5 conturi. Aceasta este explicatia.

   • Daniel on said:

    nu ma refeream ca se blocheaza ca am uindous 2007 sim plasma xxl cam cat tel;evizorul ala mare ca ma da afara din joc ma intoarce la pagina cu serverele daia raspuns

   • De la lag se intampla si probabil ai banda mica la net :( Dar in mod sigur de din cauza lagului foarte mutle conturi conectate :(

 123. Andrei on said:

  cel lai bun ghid ninja care l-am vazut felicitari man:):D

 124. aSaSinPvP on said:

  Daca faci si un ghid despre sura AM sa ma anunti, in rest foarte bun ghidul

  • E nevoie de timp liber ca sa fac ghid pentru Sura AM, nu e greu, am jucat si pe privat si pe RO am al doilea sura AM de lvl 75 pt et 7, poate pe viitor o sa fac un ghid ;)

   Multumesc

 125. Dinnobolique ai respectul meu:Dai facut un ghid de ninja lame care ma ajuta in continuare foarte mult…sper ca pe viitor sa mai joci meitn2ro pentru ca te pricepi foarte bine la acest joc minunat:D

 126. CrIsTy18 on said:

  dinoboliqe iti dau id meu dar te roggg bagamil vreau sa vorbesc personal cu tine te rog foarte mult

 127. asa on said:

  Am o intrebare nu e chiar legata de ninja. In ultimul timp am ajuns sa stau 3-4 pre lipit de pc pt a astepta eventul asta ,,OX”
  AM pc stun procesor i5 video 2g etc SI KND DAU SA INTRU LA OX MA SCOATE DIN JOC AVETI VREO IDEE CE SA`I FAC K PE VIITOR SA APLIC ??
  APROPO FRUMOS GHIDUL

  • Este din cauza lagului, foarte multi jucatori, serverele sunt suprasolicitate (intra jcuatori de pe alte servere si isi fac cotnuri de lvl 1, unii intra si cu cate 5,6 conturi o data, astfel se aglomereaza serverul si sunt scoase conturi aleatoriu afara…), nu ai ce sa faci din pacate :(

 128. cristyy18 on said:

  dinobolique intra pe mas daca esti te rog am ceva urgent de spus

 129. Sall Dinnobolique,tin sa te anunt ca m-am apucat de un ninja sv taurus am lvl 28(am ales taurus pt ca am avut un cont de 54 si am profitat de itemele pe care le mai aveam),deocamdata vreau sa fac lvl30 am deja pfn+9(pm6 si cioburi,cam praf dar merge),armura de 42+7 pv500 protectie+3, iteme cu pv500-1.5k.La lvl 30 o sa fac o pauza la crescut,pt a pescui sami iau iteme bune (ma pregatesc pt mersul la BO:D)

 130. Lovesc on said:

  Asta care a postat aici gamada de prost. Auzi.. cica mare greseala ca nu a pus war+4 pe pfn.. pai e o mare gresala noobule, atata timp cat pfn sunt petru duel. Daca tot ai atac redus, cum ai zis si tu.. ca nu ai aura sau tais, poti folosii un fms cu pm 35+, cum sa cresti cu pfn? :)))))))))))))))))))) Cea mai mare prostie care am auzit-o… sa cresti cu pfn :)) “Joc pe Draco, Ro, am ninja lame lv. 86, 5p-uri.. dar n-am auzit sa cresti cu pfn:)). nume- Lovesc

  • Ce ar fi daca tu ti-ai da cu parerea pe blogul tau, cand o sa iti permiti sa ai unul si dupa ce o sa iti faci un ghid! Sa fi “papagal” e foarte usor si sa iti arati talentele la mine pe blog, dar aici nu e emisiunea “rumanii au talent”! Nu iti permiti cam multe sa jignesti? nu uita ca in meomentul in care ai lasat comentariul ai lasat si o adresa ip, asa ca te sfatuiesc sa vorbesti asa la tine acasa!

   Daca nu ai inteles cum se joaca metinul e problema ta, ma doare undeva ce level ai, ca sa intelegi tu se paote creste cu pfn daca au medie mare sau daca au competenta pana la level 65, dar ce sa ma chinui eu tie sa iti explic ca un ninja nu trebuie sa bata dupa cal la perete pentru ca nu isi permite sa aiba echipament decent sa reziste de jos, sa se foloseasca de mersul biped!

   Eu vorbesc de ninja lama asa ca nu inteleg de ce comentezi tu pentru ca ai ninja arc, cred ca nu stii sa citesti si ai confundat ghidurile.

   Avand in vedere limbajul agresiv pe care iti permiti cu atata tupeu sa il folosesti te avertizez ca data viitoare o sa fi blocat!

 131. E super eu am o secure +7 e buna ? am lvl 45 si sunt destul pe bun dar nush ce sa fac ca sa rezist mia bine ca daca merg la bo nu pot sa iau doar 5 grupe sunt pe corp nu-s pe mental deci . va rog ajutatima id:alex_gaga_2010

  • Vreau sa iti aduc la cunostinta faptul ca acest topic este despre Ninja lame si nu despre Razboinic corp. Ca sa nu fiu neserios iti las comentariul si o sa incerc sa iti raspund la intrebarea ta. Nu este suficient sa ai o secure +7, ai nevoie de viata (PV) pentru a rezista cat mai mult timp la daunele primite, putere (STR) si bonus tare impotriva orcilor pentru a creste damage-ul tau, si aparare cat mai mare (armura, scut + coif), daca se poate un scut imun este perfect deoarece orcii dau necunostinta. Mai mult de atat nu stiu daca te poate ajuta altceva, poate buff. Bafta

 132. leon on said:

  Man eu la 65 am dragone+9 farmec war si ninja+4 Costum de Mangolie+6 2000 pv prot eskiva graba+3 Colier de lvl 33+8 1000 pv 10 critiica 5patrundere 12 regenegare pm pm 80% papuci de 55+4 1500 pv 10%rez sageti 2%incetinire 3%critica pm 50% bratara de lvl 1+0 1500 pv c0if de 21+5 8%otrava rotund+4 imun nec leu+9 si tigru+9 (PvP e bun lasami mesaj cu ce imi recomanzi tu sa imi iau Server Sagitta Leon96)si abanosi +9 am uitat sa mentionez

  • Nu inteleg cu ce vrei sa te ajut? Pt level 65 in PvP esti ok (desi indiferent daca cresti in level sau ramai pe loc, desi presupun ca vrei sa cresti mai mare, iti trebuiesc iteme bonusate cu cel putin aparari sabie, pumnal, doua maini, rezistenta magie, si o sa ai nevoie de patrunzatoare, critica, tare impotriva semioamenilor si DEX. Mai mult de atat nu am ce sfat sa iti dau, sau paote nu am inteles intrebarea ta. Tine minte metin2.ro nu e server privat, sa ai asemenea bonusuri este foarte greu, bani foarte multi investiti, oare se merita?

   • leon on said:

    da ms:) de sfat pe viitor o sa incerc sa imi fac iteme full bonusate dar fara sa bag bani in joc:) eu m-as face 70 si as baga bani intru otel pana sa il fac+9 ce zici ar merita sa iau unul +0.1.2..4 full bonus p+4 si sa il fac eu :)

   • Eu iti urez bafta!

 133. e bine pentru ninja sa fii liderul breslei?

  • Nu are nici o legatura tipul caracterului cu leaderul unei bresle. Dezavantaje poate fi doar faptul ca numai tu ai acces la breasla daca breasla este pe cotnul principal, nu poti sa dai acces si alteui jucator sa accepte war-uri, si pe langa acest fapt nu poti sa iesi din breasla pentru a ajuta in alte war-uri. Recomandat ar fi ca leader-ul breslei sa fie un cont de level 40, la care poti avea acces tu sau / si alti jucatori din breasla care sunt de incredere.

 134. Sebi on said:

  Ca ninja pot creste cu o sabie?

  • Teoretic poti creste cu orice arma pe care o poti folosi, implicit cu sabie (dupa cal d\sau de jos, sicner sa fiu la inceput cand eram incepator am folosit fms pana la level 50 si ceva siu am crescut doar de jos, niciodata dupa cal). Daca vrei sa cresti de jos foloseste pumnalele celr de level 30 sau 75 (in functie de nivelul tau) cu paguba medie cat mai mare si bati din hit-uri sau cu paguba comeptentei si bati din skill, exista si varianta dupa cal cu fms cu pag medie mare sau transformat cu arc cu pag medie mare sau alta arma cu paguba medie mare (pfn, chakram aripa de diavol, fms, otravita). Bafta

 135. alex mare on said:

  dar de ce trb sa fie 1 atacul fulger nu conteaza atacul???

  • Atacul fulger are cel mai mare damage la ninja lame! Nu punem la socoteala ambuscada care primeste bonus de la camuflaj, aceasta inseamna deja 2 skill! In plus intre G si P la camuflaj nu este nici o diferenta, se primeste bonus pt ambuscada la fel, este bug!

 136. alex mare on said:

  sajh

 137. Sebi on said:

  Da-mi id tau te rog sa ma ajuti cu ceva

 138. sall,ffff bn ghidu, am o intrebare .cam cati oameni treb sa chemi la armat si la militar,orcm o sa bat de pe jos am lv 34 momentan am armura de 34 +5 pv 1,5kk cu grabei +4si ciob am pfn+9 pm 21 cu 2 bonusuri si piatrat +4 pvm,pentagon+8,in rest iteme normale cu 1k si 1,5k pv.

  • Depinde de level si skill-uri, de la level 61 poti face de unul singur armatul daca esti corporal, asa nu stiu sa iti spun un numar exact, poate merge in 5,6, sau chiar maxim 8 cum erau pe vremuri cand eram noi la inceput… Bata

 139. si cat pv imi treb ca sa bat toata mapa lv 35-50? ,si mai am un fms+9 pm 12 ciob,pt metine

  • Iti trebuie scut imun neaparat pt ca dau necunostinta, 9k pv e suficient dc ai aparare buna de la iteme +9 gen coif, scut si armura, merge si cu mai putin, dar fara scut imun e mai greu!

 140. cum ajung in v2

  • In v2 ajungi din desert, te duci in josul hartii in partea dreapta, acolo intri in Cave 1 = V1, temnita paianjenilor. Mergi pana in capatul la V1 (miscsorezi harta sa vezi drumul), acolo ajungi la un NPC. Pentru a intra in Cave 2 = V2 iti trebuie permis pt v2 care il poti procura de la item shop sau de la alti jucatori din shop-uri. Bafta

 141. BestDenis on said:

  frate dar se merita sa fac un cal pentru ninja ?

 142. leon on said:

  dinno ce zici e bine g4 ambuscada g2rulantul m7 noru?

 143. leon on said:

  ms aseara am citit SS dar a esuat ce zici sa bag in ambuscada pana fac P si dupa accea rulant sau 1 rulant si 1 ambuscada?

 144. leon on said:

  am facut g6 ambuscada si continui sa citesc:)

 145. Radu on said:

  Salut am lvl 25 si am m2 ambuscada sunt pe Draco. Intrebarea mea suna cam asa , este bine ca la lvl 25 am 40 puncte dex si 40 puncte vit? vreau sa stiu la lvl 30 cam care ar fii balanta cate puncte vit cate puncte dex.
  PS: Nu imi gasesc PFN plus 9 pietrat plus 4 cu Pm 20 sus :(

  • In mod normal punctele de status se pun in felul urmator la fiecare level, ca sa iti fie usor sa cresti singur: 2 DEX: 1 VIT, pana in moemntul in care faci 90 de puncte la DEX. Deci trebuia sa ai de doua ori mai multe puncte la DEX decat la VIT. Poti sa repari situatia in timp ce cresti, dar DEX iti creste damage-ul si iti era mai usor sa cresti, pe cand VIT il poti face din bonusul de PV de pe alte iteme. In legatura cu PFN-ul nu stiu ce sa zic, nu mai joc pe RO, nu am jucat pe DRACO, nu cunosc piata, imi pare rau :(

 146. Radu on said:

  Bun , dinnobolique poti sa imi dai o adresa sa putem vorbi si personal :D daca vrei desigur ;)

 147. BestDenis on said:

  frate acum m-am apucat si eu de un ninja am lv 18 am pumnal de inceput+9 si restul itemelor +5 si am facut m2 la atac fulger crezi ca as rezista daca as face lure la bo pt aia de lv 40+ cu arcul ?

 148. dar de la ce lv as rezista ???

 149. alexutzu on said:

  M~am apucat de un ninja dupa tutorialu tau.Acum am 28 la aparare nam probl.Dar atacul pvp varza.Am dat 10 skilz pe un war de lvl 15 cu cal +2 si iam luat 100 pv(am arma de 1+9)Ai zis ca tre sa astept datr fara suparare iti zic ..as putea face cv?

  • Un ninja lama pana la level 65+ sa nu se astepte la mare lucru in PvP, deabia de la lvel 65+ incepe sa fie bun in PvP, iar la level 86 cu 5 P uri incepe sa devina un asasin! Daca nu ai ce sa faci cauta un PFN cu competenta peste 15% il pietrezi PvP, cauta iteme cu critica si semiom, dar sicner nu are rost…

 150. eu am facut rost de pfn+9 pm 32 cu fatala si monstri+3 pana la ce lv sa il tin pe mn ?

 151. Yanyninja on said:

  salut din nou dinnobolique eu am incetat sa ma joc metin pt putin timp caci nuami aveam calclulator si acum am conturile blocate si ninja si farmerul oare dc caci hack nu am folosit de pacalit nimik nuj ca am avut o gramada de arme si nush ce sa intamplat de exemplu aveam un otel +4 mi se pare in inventar ca l am gasit oferta si peste o saptamana nuami era a si in trun timp facusem mai mult de 8 kk si numai aveam nimik pe cont nici bani nici iteme aveam iteme de lvl 1 ??????? vi sa mai intamplat??

 152. Yanyninja on said:

  mz oricum

 153. Batman on said:

  dino ce iteme ai mentionat tu ca ar fi ideale pentru crescut sunt aproape imposibil de facut dar nah nu uita nu santem pe privat sau nu santem milionari
  I’m just saying:D

  • Raul am mentionat foarte clar iteme “ideale”, asta nu inseamna ca nu poti sa cresti daca nu ai acele iteme, ci trebuie trebuie luate doar ca un reper dupa care sa te ghidezi. Cu cat de apropii mai mult de acel model cu atat o sa iti fie mai usor sa cresti, despre asta este vorba. Daca tu postezi doar de dragul de a posta, imi pare rau, no comment…

 154. Yanyninja on said:

  salut iar dinnobolique inca nu mi am facut ninja dar as vrea sa stiu parearea ta la pfn ar fi bine sa ai si pc mare nu?? ca atunci cand te bati de jos dai cu magii caci tu nu ai deloc puncte pe str ?am dreptate?

  • La level mic deoarece ninja pe hit nu da un damage mare, eu recomand pfn cu paguba competentei peste 15 cu piatra monstrilor si reintoarcerii +4, astfel o sa ai un damage ai mare pe skill si skillurile se vor reincarca mai repede. Aceasta este parerea mea, dar fiecare este liber sa aleaga singur…

   • Yanyninja on said:

    sunt total deacord mersi

   • Cu placere :)

   • Yanyninja on said:

    ca skilurile sa se rencarce mai repde trebuie mult mai multa viteza a farmecului intoarceri da 25 cred ca iti trebuie minim 60 sau 70 in plus

   • Sub level 65 (deoarece vorbim despre pfn pe care il folosesti pana la vel 65, apoi schimbi arma cu un cutit dragon, iar mai tarziu la level 75 cu un cutit siamez), in afara de colier unde ai viteza farmecului direct din bonusul colierului, daca vrei mai multa viteza a farmecului inseamna iteme bonusate, daca tu vrei sa bonusezi sa prinzi farmec pe armura… Atunci inseamna ca vorbim de lucruri diferite…

 155. Yanyninja on said:

  da si zic ,ca iti terbuie si colier bun sa aiba viteza farmecului mare afar de rentoarcerii +4 ca sa ai rencarcare mai rapida da voiam sa te intreb cv ca cine va sa dea dmg mai mare la animale trebuie monstri si sansa aia de critica sau numi maintesc cum se cheama akm de exemplu sa dau damage mai mare la duel iti trebuie semi om dar pentru mobi ce esti critica nu sau ce??

  • xXHaos on said:

   Ohooo ce ghid bun…ma ajutat…bine eu nu sunt incepator dar cu ninja nici mare maestru nu sunt:P si gidul tau dinnobolique ma ajutat mult:D bv pentru ghid ai facut unul foarte bun..si sa sti ca am cautat destule:Prespect si tot asa:D

   • Multumesc frumos pentru aprecieri, eu nu sunt genul de persoana care sa pastreze “secrete” , de aceea am si facut ghidul pentru a ajuta pe jucatorii pasionati de ninja lama. Bafta la joc!

 156. CrIsTy18 on said:

  daca ar fi toti playeri ca tine dinobolique metinul ar fi fost mult mai frumos joc de 2 ani si ceva si nam cunoscut pe cineva care sa faca ceva cei poate ajuta pe ceilalti esti un baiat de nota 10+ bafta in continuare

 157. Sall Dino am facut g8 ambuscada:) O sa fac P dar acuma sau cam scumpit am facut rost de o nimfa+8 pvm sa ma duc la metine am 67 unde sa dropez sus la 7 sau in sohan sau in tara de foc?:) F bun Ghidu ma ajutat enorm tineo tot asa

 158. tot respectul cel mai bun ghid dar am o intrebare,cat da ambuscada(fara camuflaj)
  la P si cat da atacul fulger la P???

 159. cum sa fac bani cel mai repede intrun tymp foaret scurt?

  • Nu exista metoda pt asa ceva! Iti trebuie farmer pt carti, ss, cozi +, sau sa plusezi iteme la dt, sau sa stai in map1 si sa urmaresti preturile si sa cumperi ieftin si sa le vinzi scump, dar reteta asta este pt o perioada de timp mai indelungta, nu poti sa faci bani batand din palme…

 160. FanNinja on said:

  sall dinnobolique!Am o mica intrebare.de ce nu exista pe shopuri frizuri de ninja baiat??

 161. I Qu33n on said:

  salut misto ghidu B) ff bun dar am si io o nentelegere!!!! si anume stiu ca o sati cam dau de lucru darm ie foarte greu sa gandesc :P !!!! vreau sa stiu ce bonusuri ma ajuta impotriva fiecarui caracter vreau sami fac seturi deci cam am de bagat ceva banuti in el, Daca ma poti ajuta te rog!!!!! AAAAAA da numa bonusuri la fiecare dintre caractere adica NINJA,,,,,,,dupai SURA,,,,, samd

  • In primul rand bonus imptriva unui caracter sa dai damage mai mult iti trebuie piatra, apoi tare impotriva semiom, (lovitura critica dubleaza damage-ul si lovitura patrunzatoare ignora apararea inamicului). ca sa rezisti impotriva razboinicilor iti trebuie in primul rand aparare cu sabia sau cu doua maini (in functie de arma ep care o foloseste), iar in plus pentru un razboinci corporal cu blocare pe el si P la iures ca sa poti sa il lovesti iti trebuie bonus pe iteme: blocare atac corporal (gluga de orc de level 60, papuci phoenix sau qillin, si pe scut poate sa intre bonus de blocare atac corporal). Pentru sura iti trebuie rezistenta magie si aparare cu sabia (rezistenta magie itnra pe coif, armura si bratara si roua de rezistenta magie). Pentru saman iti trebuie rezistenta magie si eventual aparare evantai. Cam asta ar fi in mare. Bafta

 162. I Qu33n on said:

  AAA am uitat sati spun vreau sami bag bonusurile pe armele de peste lvl 66
  si papuci pasarea dde foc scuturi pt fiecare caracter si papuci bratari toate is itme de lvl mare intelegi ce vrau sati spun ?si mai am o intrebare coif mai mare decat ala de 41 nu este ? si cum fac rost de el ?si daca evolueaza ii valabil pt toate caracterele? deocam data am lvl 74 cu 4 magi trecuta de M

  • Papuci iti recomand sa folosesti doar phoenix sau epici din ei: qillin, pentru ca au blocare atac corporal, bonus standard, cel mai important. restul bonusurilor pe papuci poti sa le schimbi! Arma de 66 nu este ci de 65, cutit dragon, e normal sa le bonusezi daca sunt +9 sa prinzi 10 semiom, eventual cu dex si critica, si apoi cand le faci epice (neinsufletite) sa ai dublu semiom pe ele. cel mai bun coif pentru ninja in PvP este gluga de orc de level 60, pica la mobii din jurul teleportului din templu si mai jos in camerele 6, 7,8 din templu la brotaci, etc. Coifurile nu evolueaza, au drop coifuri de level 41, de 60 sau de 80. LA level 74 trebuia sa ai deja G ca sa nu zic deja un P… Stai si farmeaza si fa P urile nu te grabi sa cresti, pentru ca apoi o sa ai drop la ss doar la metien de 85 si 90 unde e aglomeratie deoarece cu impelmentarea noului patch toti vor sa creasca si alearga dupa inele ca disperatii. Cel mai bine e sa ramai la level 75, ai drop la metinele de 70, 75 si 80, cu manusa chiar si la cel de 65 dar e slabut. Poti sa farmezi si la regele de foc. cam asa stau lucrurile.

   PS: eu m-am lasat de metin, dar mai sutn la curent cu ce se itnampla. Ce ti-am scris eu e valabil pe server oficial de la GmeForge http://www.metin2.ro, nu se aplica pe serverele private!!!

 163. I Qu33n on said:

  Da ms mult dar eu mam referit la bonusuri gen ,, rezistenta la otrava” sau ,,rez la fulger”intelegi si celelalte bonusuri ipotriva fiecarui caracter intelegi?Da si sunt de acord cu tine nu mai cresc si de pietre impotriva …. stiu de ele si si bonusuri de pv viteza vraji de atac am dar de itm mam referit la itm mari intelegims mult oricum
  .

 164. I Qu33n on said:

  si am mai vrut sa te intreb imi poti zice ce itm evolueaza si in ce as cam vrea sa stiu toate nu numai pt ninja AAA cel mai important caracteru meu ii crescut putin ,,altfel” daca intelegi ceti spun sia am mai vrut sati spun ca ma referam la toate bonusurile posibile impotrica unui anumit caracter si la aparari si la rezistenta
  etc etc
  ms anticipat

 165. Furioasa on said:

  Este bun si necesar acest tutorial mai ales pentru un incepator :) ”ii deschizi ochii” si eu am multa experienta in joc :) Am pe Draco level 90 Warr …contul a fost furat odata de un asa zis jucator bun: Sapte7 :| x( … si acum am doar triton+7 scutul leului+9 cercei lacrima cer +7 si papuci lv 54 +5… stau ff prost momentan :(
  Acum am vandut si restul de iteme si mi`am facut un farmer … are level 40 s bat cu el metine la bo de 45 :) sper ca in jumatate de an sa imi recapat itemele si sa revin in forta >:)

 166. Furioasa on said:

  Hehe am uitat sa va spun ca am imun la necunostinta,8 putere,10% animale,20% diavol,20% XP ;)

 167. As vrea sa intreb si eu ceva…in legatura cu cercei..care sunt mai eficienti in pvp cei de cristal sau abanosi ?Joc mai mult de private ca m-am saturat de mizeria de pe RO am 2 perechi de abanosi+9 15hh15maini10sabie si unii15hh15pumnal10sabie si ma gandeam daca ar fi bine sa ii schimb cu uni de cristal asemanatori???(scz daca sunt niste greseli de ortografie…scriiu de pe telefon)momentan joc pe earth

 168. Mane am o intrebare,pentru metine private ce bonusuri sunt valabile pentru iteme?

 169. Adica coif,arma,armura,colier,cercei,bratara,papuci,scut?

 170. PainOfDeath on said:

  sall dinnabolique cum pot face rost cat mai repe de un pfn +9 cu cel putin 15 PM la lv 30 si cat timp mi-ar lua,dar fara sa bagi bani

 171. Poti sa imi spi si mie cum as putea sa fac bani mai multicei ? zicea ide medalii de cal e 150k una pe hydra…deci nu merge…te rog…daca e baga id: fortza_Steaua_alin.Multumesc Anticipat

 172. George on said:

  Auzi la un metin pvp am folosit ce ai scris tu acolo la ninja desi nus cel mai bun inca ma bat uni daca ai putea sa bagi si tu cele mai bune bonusuri pvp la ninja te rog

 173. PainOfDeath on said:

  sall,cam cat ar costa o armura de 26 ninja+7,8 cu pv macar 500 pietrat +2,3
  eu am 8kk da nu pr gasesc sunt pe virgo pe lumea albastra ma cheama NinjaBadBoyB

 174. Super tutorial !! Mersi!!!!

 175. Hey imi bagi te rog frumos adresa asta de mail vreau sa mai vorbesc si eu ceva cu tine Adresa:radu_rara50@yahoo.com

 176. M-am jucat pe Saggita multa vreme pe un warr mental!!!aveam level 58:)
  M-am oprit din joc vreo 3 ani!Am intrat pe metin 2 ro din nou!M-am bagat pe Draco level 25 in 2 zile apoi am stat vreo 2 luni fara sa mai joc si cand sa ma bag am vazut al 13-lea server Trianguli!M-am bagat de 4 zile pe el am level 27 pe warr mental.Vrau sa fac lvl 30 pentru ca imi da 5 Blessuri si apoi sa imi fac un ninja pe care sa ma joc moolta vreme!Eu cred ca toate caracterele sunt plictisitoare pe langa un ninja fiind pe lama sau arc!

  Dar de atata timp am uitat cum sa fac bani daca mai putea ajuta sa imi spui toate modalitatiile prin care poti face bani ti-as putea multumii din toat iima :))

  Mersi orikum de tutorial unul dintri cele mai bune pe care le stiu Mersi inka odata :!!!

  • Nu va inteleg deloc, am explicat in ghid cum se pot face bani, nu exista alta “reteta de facut bani”, nu pica banii din cer, nu exista nici un truc, e nevoie de munca, nu poti intr-un interval scurt de timp sa faci bani multi, imi pare rau ca nu intelegeti!

 177. Poi da dar gandestete si tu ne chinuim sa facem armuri arme + 9 care esueaza si bagam multi banii si apoi sa vina un hacker sa faca de 2 ori mai moolti bani intr-o ziii!! Nu mai suport!!!

 178. DeathSilence volans albastri on said:

  Tin sa te contrazic viteza farmecului nu scade timpul de incarcare a skillurilor creste viteza de folosire a magilor adica dureaza cateva fractiuni de secunda ambuscada si alte magi cred ca faci o confuzie la lvl 96 sa nu sti asta .
  ps astept raspuns

  • Stii ce ma amuza? faptul ca comentezi despre ceva fara sa aduci un argument!

   Viteza farmecului reduce timpul de incarcare al skill-urilor, daca nu crezi testeaza: pune o piatra a fermecului +3 sau +4 pe o arma si loveste un player sau mob cu ambuscada, si numara timpul de incarcare al skill-ului, apoi fa acelasi lucru cu o arma fara piatra farmecului. Astept sa imi spui diferenta! Poti verifica sa vezi la status ce viteza a farmecului ai, si la skill-uri unde scrie timpul de reincarcare al fiecarui skill, si asa vei observa diferenta!

   Oricum chiar daca nu testai trebuia sa te intrebi care era rostul acestui bonus, cum adica sa dureze mai mult skill-ul? Pentru a dura mai mult un skill ai nevoie de bonusul de la conducere “durata skill” care e altceva ;)
   PS: daca ar fi ca tine in loc sa lovesti mai repede cu viteza farmecului asa se mareste timpul de folosire al skill-urilor, ceea ce ar fi ilogic, atunci nu ai mai avea nevoie de viteza farmecului, pentru ca interesul tau e sa lovesti cat mai repede skill dupa skill!!!

 179. Mai am o intrebare care e bonusul la atac rapid … ??? Cica este secret …

  • In momentul in care folosesti atacul fulger o sa observi ca poti ataca de la o distanta mai mare fata de distanta la care poti sa folosesti de exemplu ambuscada, daca te uiti atent o sa vezi cum caracterul tau “dispare” inainte sa loveasca un player sau un mob. Despre asta este vorba!

 180. Aha mersiii!Cu pietrele …. pun pietre + 3 pe pfn si toate se sparg nu pot fsce nik imprvinta asta nu ????

 181. Trucker on said:

  ….:) eu aveam un pr care zicea ca ramane la lvl 30 ca sa faca “P-urile” dar avea doar M3.>:)))))

 182. eate cel mai tare chid de metin si eu iubesc caracterul ninja dar asta nu inseamna ca toti trebuie sal iubitm

  • Trixxx on said:

   Ca sa “spargi bufful la saman” iti trebuie rezistente contra el(fulger,etc) + rez magie din cate stiu eu…

   • Rezistenta fulger, vant si foc, ultima data, din cate cunosc eu nu erau active nici pe ro nici pe alt server privat (impotriva player-ilor, impotriva mob-ilor s-ar putea sa fie active, exemplu: rezistenta la foc impotriva regelui de foc, rezistenta la vant impotriva reginei ezoterice si reistenta la fulger impotriva fantomei tigrului galben). Daca aceste bonusuri ar fi fost active impotriva player-ilor ar fi trebuit sa reduca damage-ul primit, dar nu se intampla. Pentru a reduce damage-ul unui saman (fie el zmeu sau pe vindecare) sau impotriva unui sura magie neagra bonusul impotriva lor pentru a reduce damage-ul este rezistenta magie (si impotriva norului otravitor de la ninja iti trebuie rezistenta la magie!).

 183. Am si eu o intrebare joc pe private cu bns speciale 6/7 ce mi`ar trebui ca sai sparg bufu la un saman .. ?

  • Din pacate nu cunosc privatul respectiv, in al doilea rand nu stiu ce bonusuri pot intra pentru al 6 & 7-lea bonus. Totusi din cate cunosc eu singurul skill care poate face acest lucru este risipirea magiei de la sura arme magice, dar nu este bonus ci skill!

 184. ninjalame on said:

  Am o intrebare. am un raboinic de lvl 30 cu iteme sa zicem decente. iar eu as vrea sa imi fac un ninja lama pentru ca imi place foarte mult. Ce m-ai sfatui sa fac ?

 185. Eu mi-am facu un ninja pe taramul galben level 10 :)) Sunt suparat pe armuri mi-a esuat scarlatin 1500 pv la 8 nu am folosit bless pentru ca am zis ca blessurile le folosesc pt pfn….Acum farmez vreo 2 zile in imha.. poate pica ceva sa vand si sa fac bani.. Ce mai sfatui sa fac sa cumpar sau sa fac cu blessuri sau sa fac bani sa cumpar unul :)

 186. Trixxx on said:

  buna,am citit tot si esti un jucator grozav si dai niste sfaturi minunate….Eu amun war menatl de lvl 61 si vreau sa imi cresc un ninja pana la lvl 54(al treilea M) si as avea o intrebare: Ce iteme sa imi iau de un buget de 100kk??Multumesc anticipat,si multa bafta !

  • In primul rand nu stiu preturile la iteme pe serverul pe care joci tu ca sa pot sa imi fac o parere obiectiva. In primul rand iti trebuie iteme pe care sa le poti folosi de acum incolo pentru o perioada indelungata de timp (nu doar pentru cateva levele), de exemplu: cercei de abanos +9, scut vultur +9, cizme de piele +9 etc

   • Trixxx on said:

    Si m-am gandit sa-mi fac al 3-lea M Nor otravitor si sa incep sa-mi pun puncte la int dupa ce termin cu dex si vit….Oare rezist v2 la 61 cu dga +7 1kpv pietre+3,scut61+9,abanosi+9 si set 1,5k pv?

   • Rezisti dar nu asta e problema, ai nevoie sa pui punctele la str nu la int!

 187. Trixxx on said:

  okay…dak asa crezi ca e mai bine…esti un jucator grozav,mersi mult!

 188. anonim on said:

  foarte folositor ms mult

 189. crsty18 on said:

  salut as vrea sami spui daca procedez bine am un sura am lv 47 vreau sami cresc samanca (e lv 31) o voi face 40 deocamdata pt dt ..ma casatoresc cu ea fac un nventar sau mai mult cu armuri 34+7 bonusate cu pv pietrate poate ,cu bani depe armuri cumpar un stoc de taisuri,binecuv.. si stau la metine 45 45 55 60 65 pana fac lv 55 apoi vo da o tura in grota la lord pentru ss-uri..apoi cand fac cel putin m6 forta si binecuvantare merg v2 fac 75 si merg et7 dt:) sper sam poti raspunde cat mai repede

  • E o solutie, te-ai gandit bine, sper sa reusiesti sa vinzi armurile, in rest apoi e simplu, se fac bani suficienti la Lord si apoi, la metine si cand cresti mai mare in Dt la et7. Eu iti urez bafta!

 190. crsty18 on said:

  a am utat sa preccizez
  status

  pv-67
  int-80
  str-22
  dex-11

  skiluri

  tais vrajit-m4 (1 reusta)
  armura vrajta-m2(o reuste esueaza intr-o veselie)
  teama (nu mai stiu cate puncte)
  restul 1 pct

  iteme

  Fms+9 pm35 p+3(mob,fatala)
  Platosa Ying Yang +8 2k pv p+3(prot,grabei)
  coif 41+7
  scut41+7
  cercei de abanos+9
  colier lv1 2k pv
  bratara lv1 2k pv
  papuci lv1 2k pv

  Buget=6kk
  Ma poti contacta pe mesenger cristyy.messy10

  • La un sura arme (pentru spart metine si pentru batut de pe cal) statusul este urmatorul: full int (pentru a creste damage-ul pentru skill-uri, vit maxim 60 (restul se completeaza din iteme cu pv si nu uita ca taisul iti incarca viata, vezi ajunge in timp sa folosesti foarte putini licori sau chiar deloc daca sura este construit cum trebuie), iar restul punctelor pe str (pentru ca iti va mari damage-ul pe hit, valoarea atacului). Nu se pun puncte pe dex pentru un sura arme care bate de pe cal din urmatorul motiv: cand esti calare (mount sau cal) priemsti 70 de puncte la dex, iar daca tu ai pus pucnte la dex, le-ai pus degeaba pentru ca nu te ajuta, practic le-ai folosit degeaba (daca ai 3 puncte la dex, adica minimul si te urci pe cal o sa ai 70 de pucnte, daca tu ai pus 50 de puncte la dex si te-ai suit pe cal o sa ai 70 pucnte la dex, deci ai folosit 47 de puncte de status degeaba!).
   PS: punctele la un sura arme se pun pe dex doar daca bate de jos si nu e farmer pentru metine!

 191. crsty18 on said:

  multumesc mereu dai cele mai bune sfaturi si cele mai bune explicati:)

 192. crsty18 on said:

  apropo ce zici sa stau la lord la 55 pana fac g,p? sau sa cresc pentru etaj 7 indiferent de skiluri

 193. crsty18 on said:

  auzi dece nu faci un forum sau un site special unde sa se vorbeasca despre ninja lama si sura am? ca pe acest site cam bate vantul…

 194. crsty18 on said:

  app daca as farma la metine 90:) as face 1 inel 2 1,2 manusi pe zi?am level 48 tais m5 fms+9 pm 35 p+3 si o prietena samanca 62 cu m8 all buf ce zici e o idee buna?

  • Problema nu e daca iti pica inel ci faptul ca o sa dureze 40 de minute sa spargi un metin (pentru ca nu ai P, nu ai viteza de atac si in plus cand vor iesi mobii va trebui sa fugi, mai mori etc) si in al doilea rand din cauza duratei mari de timp pana spargi metinul o sa te gaseasca alti jucaotri si se vor baga peste tine!

 195. crsty18 on said:

  vreau sa fac cel putn 10 inele,manusi sau mai multe ma fac 54 farmez la lord imi pregatesc otravta,scut ,otel… ma duc v2 ies la 75 si bingo et7 ce zici este o idee buna cu metinele de 90?

 196. crsty18 on said:

  scz nu am obs ca miai raspuns

 197. auzi? adica trebe sa fac numai la lvl 18 m la una si numai o magie sa am nu?

 198. sal man te cunosc de pe blacknight…erai tare mereu cand veneai pe blue ma bateai…am o intrebare mai joci vreun joc online sau vreun privat ceva?? te rog raspunde :P

 199. Salut mane!Am nevoie de tine!Baga-ma la messenger te rog!(radu_freeride_99)

 200. multumesc pt raspuns dinno

 201. te-n matha cu ghidu tau de rahat.

  • Frumos limbaj mai folosesti, cred ca asa se vorbeste la voi la Satu Mare, poate fac o cerere la cei de la RCS & RDS sa aflu cine esti! Drept consecinta vei primi ban pe ip si nu vei mai avea acces la blogul meu.

 202. frumos ghid ;)

 203. XxTuDxX on said:

  Sa bat de jos sau de pe cal, nu conteaza banii:) am lvl42…contact pe Draco

  • Salut. De pe cal e mult mai greu pentru ninja deoarece nu ai skill care sa iti mareasca damage-ul pe hit (cum are razboinicul corporal sau sura arme) si nu ai nici skill care sa itimareasca apararea sau sa iti reduca damage-ul primit (cum are razboinicul mental sau sura arme), din acest motiv nu poti sa bati nici mai repede mobii si nici sa iei mobi mai multi dar sa-i bati mai greu. In concluzie este mult mai usor sa bati de jos deoarece profiti de skill-urile pe care le ai. Iti urez bafta!

 204. Relu on said:

  Salut. În primul rând vreau să te felicit pentru ghid şi pentru răbdarea cu care răspunnzi la fiecare întrebare. Am caracter de ninja lame lvl 86 pe virgo. Te rog să ma ajuţi şi pe mine cu un sfat pentru crescut pâna la lvl 90. Am pumnale epice +6 atat pvp cu dublu semiom cât si pvm cu dublu diavoli p+4, pumnale de 75+9 cu pm 30 p+4, arc epic +7 cu mobi +4, P transformare, 3 P-uri si 1G. Cum as putea sa cresc mai bine in v4 cu pumnalele de 75 cu medie, cu alea epice cu dublu diavoli sau transformat cu arcul epic. Multumesc. Astept raspuns.

  • Parerile sunt impartite si difera de la jucator la jucator atunci cand vine vorba de sfaturi… Eu pot doar sa iti spun cum am crescut eu, deoarece asa am considerat ca este mai usor pentru un ninja lama. Am folosit pana la level 96 pumnalele de level 70 +9 bonusate cu 20% tare impotriva diavolului, pietrate +4 Monstri, Fatala si Farmec. Am considerat ca bonusul de 25% monstri de la cutitele siameze +9 adunat cu 20% tare impotriva diavolului si cu 8% de la piatra monstrilor +4, inseamna un bonus de 53% tare impotriva diavolilor (deoarece tare impotriva monstrilor in cazul de fata inseamna diavoli.). Fata de pumnalele de level 75 cu paguba medie mare (sa zicem +40%) poate vei avea un damage mai mare decat cele de level 70 +9, dar din pacate doar pe hit, pierzand pe skill deoarece au paguba competentei pe minus… Asa ca am preferat sa castig damage in plus si pe skill, imi convenea sa dau cate 20k critica pe ambuscada (poate si mai mult) si 18k pe atac fulger, avand farmec pe mine, skill-urile se incarcau foarte repede, astfel bateam mobii usor si din hituri si din skill-uri. Pentru un ninja arc care bate transformat sau netransformat doar din hit-uri, este normal sa nu aiba avantaje de la cutitele siameze si sa foloseasca chakramul aripa de diavol cu paguba medie cat mai mare. Acum cel mai bine probabil ca este sa folosesti neinsufletitele PvM (pietre +4: monstri, fatala si farmec) cu dublu bonus diavol, daca sunt +9 ca sa beneficiezi de bonusul total de 32% diavol (12% bonusul standard + 20% de la bonusul adaugat), la care se adauga inca 8% de la piatra, ajungand la 40% tare impotriva monstrilor (siamezele au 53% tare impotriva diavolilor in cazul nostru dar au un atac de 164-176 la +9, iar neinsufletitele +9 au un atac mai mare 275 -300 chiar daca au cu 13% diavol mai putin). Nu am avut sa testez neinsufletite +9 PvM cu dubludiavol si pietre +4, dar sigur damage-ul este mai mare ca al siamezelor, si nu pierzi damage pe skill cum pierzi la chakrame (care oricum au un atac mai mic decat neinsufletitele 220-229). Daca iti permiti neinsufletite +9 cu dublu diavol si pietre +4, atunci e arma perfecta pentru un ninja lama de crescut. Pentru batut transformat ai nevoie de arc sau chakrame cu medie cat mai mare. Iti urez bafta!

   • Relu on said:

    Multumesc de raspuns.
    În legătura cu supararea ta pe metin din cauza armurii, daca vrei sa îti iei supărarea asta de pe suflet, acum ai ocazia sa faci foarte usor armura epica. De cand cu noul upgrade, în hărţile noi pică des oţele direct +7 şi cu câteva urcări la dt îşi poate face oricine oţel +9. Nu vreau să te conving sa joci din nou, chiar aş vrea să te felicit ca ai reuşit sa te laşi, dar în caz că vei juca din nou mi-ar plăcea să păstrăm legătura. Mulţumesc încă o dată si baftă şi ţie.

   • Armura mi-am luat vara trecuta pe vouchere, 3.500 MD, dar asta iarna am renuntat sa mai joc metin din cauza ca nu imi mai perite timpul. Iar acum dupa cate lucruri s-au intamplat intre timp pe metin, imi dau seama ca am luat cea mai buna decizie posibila!

 205. alex on said:

  DA forte bun as vre si eu ID de messenger ca sa discutam mai pe larg daca se poate.

 206. EuSiNumaiEu on said:

  Salut. Am o intrebare… La lv 68 cum ar trebui sa am statusul?

 207. FortaNinjaLama on said:

  bun ghid ma ajutat forte mult mutlumes din nou

 208. daca ai jucat atata timp vinde contu las vrea eu

 209. Hongru on said:

  Am citit destul sa ma conving ca nu ai avut lvlul precizat mai devreme pe ro sau l-ai avut în van… Dacă știi ca joci bine și-ți permiți iteme statusul ți-l faci dex-str-vit nu le amesteci… Magiile se fac și pt pvp dar și pt pvm: ambuscada rulant nor atac fulger camuflaj… Ambuscada nu da doar într-un mob rulantul are și el otrava (esențială în pvp și pvm) pe colier prinzi critica apropo, ai uitat sa menționezi cât de utila a pătrunderea în pvm… Rulantul da maxim de 3 ori dmg… Atacul fulger e inutil la distanta, ambuscada are bonus dmg și dacă o aplici în spatele adversarului de-asemenea camuflaj ul oferă bonus dmg fiecărui skill nu doar ambuscada în… Ai dreptate în legătură cu papucii extaz iar singurele rase care trebuie sa se axeze pe farmec sunt arcașul, mentalul și leacul… Ninja este printre cele mai bune caractere pvp datorita diversității skillurilora 3x rulant pătrundere hit… Skill ce necesita apărare pumnal (poate schimba arma cu o sabie) norul necesita rezistenta la magie bonus dmg pe ambuscada și camuflaj viteza de atac 2 skilluri cu șansa otrăvire… Destul de complet zic eu. Adaos… În ciuda faptului ca jocul se numește metin banii nu se fac la metine nici maimuțe nici minerit (ala e mărunțiș nici de cărți nu-ți ajung) banii se fac din iteme + (dt mai ales)

  • Imi pare rau sa iti spun dar tu nu stii sa joci!
   1. Am jucat pe server Virgo din aprilie 2008 pana in decembrie 2012 (am fost singurul proprietar al contului in aceasta perioada dupa aceasta data nu mai e treaba mea). Numele caracterului a fost Dinnobolique se poate verifica, asa ca te rog sa nu mai bati campii, daca tu ai jucat pe servere private vii sa imi dai mie lectii!

   2. Auzi la el ca nu amesteci status-ul, dar cum il faci level? direct 105? e rau sa nu stii! Cand te apuci sa cresti de la level 1 si nu ai iteme cu PV, cum faci status-ul? Combini DEX cu VIT desetptule!

   3. Cand selectezi un mob si dai ambuscada damage-ul va fi pe acel mob, daca mai sunt si mobi in jur vor primi si ei damage dar nu la fel de mare ca mob-ul pe care l-ai selectat.

   4. Unde am afirmat eu ca pumnalul rulant nu are otravire? ci am afirmat ca la inceput cand cresti nu este la fel de important ca alte skill-uri. Unde am zis ca pe colier nu intra critica si ca nu e esentiala? Citeste tot si nu mi vorbi aiurea!

   5.Patruderea utila in PvM? Cu asta m-ai dat gata =)) De cand si pana cand ai vazut tu ca mobii au aparare ca sa fie utila patrunderea? I-ai dezbracat si ai vazut ca poarta armuri? Ai vazut tu ca sa prinzi lovitura patrunzatore pe un mob si sa aiba damage mai are ca o lovitura normla? Ori tu nu cunoti ce inseamna lovitura patrunzatoare!!! Lovitura patrunzatoare ignora aparare inamicului, adica tu ai aparare 500, si un jucator da in tine normal pe skill 3.000, daca prinde patrunzatoare va da in tine 3.000 + 500 adica 3.500 pentru ca ti-a ignorat apararea. Daca tu iti cresteai aparerea de la 500 la 1.000 ar fi dat in tine normal doar 2.500 (deci mai putin) si patrunzator 3.500 (la fel ca inainte pentru ca nu conta cata aparare ai petnru ca ti-o ignora).

   6. Rulantul da de 4 ori damage daca ai combo activat si verifica – bineinteles daca ai citit cartile petnru combo, dar nu intotdeauna prinde de 4 ori, trebuie sa ai expereinta!

   7. Camuflajul da bonus doar la ambuscada!

   PS: esti un un jucator foarte slab de metin! Acest ghid este facut pentru a putea creste de la level 1 la 96 (cat am avut eu cand m-am lasat de joc)! Intre timp au aparut planse noi, iteme noi, level 105, dar de crescut la fel se creste! La level 1 cum faci tu iteme la dt? Esti atat de prost incat si semnaliezi, doar ca nu iti dai seama! Nu ai intels nimic din ghid sau paote nu l-ai citit, vezi tu experienta de pe privat (pirat) unde gasesti totul de-a gata nu se compara cu un joc cum e metin2.ro care apartine de GameForge! Daca ai jucat metin2.ro o sa te descurci foarte usor pe privat, dar daca ai jucat pe privat si apoi o sa vrei sa joci pe metin2.ro nu o sa reusesti si o sa renunti pana la level 50, asa ca mai bine stai in banca ta!

 210. Claudiu on said:

  Acesta este cel mai bun tutorial ninja din care le-am citit . Nu m-as fi asteptat sa fie chiar asa de bun merita citit . RESPECT Dinnobolique

 211. Claudiu on said:

  Imi cer scuze sa te anunt dar la un set PVM ai uitat de papuci

 212. Claudiu on said:

  Scuze greseala mea am observat ca ai scris si papuci Respect dinnobolique

 213. FirstBoy on said:

  unde se creste de la lv 99?

  • Se creste tot in V4, eventual in grupa, cu inel site, inel metin si inel din lazi, carte comandant (sunt bune iteme cu 20% sansa de exp. sau bratara iubirii daca ai nunta si/sau item special de pe site cum era acadeaua etc. care iti mai dadea exp.). Bafta!

 214. FirstBoy on said:

  ba eu am un fms pm 34 cu war+3 si reintoarceri+3,si un pfn+9pc 11 p+3 si cu fms i-au 300-400 pe hit la un player de lv meu ,iar cu pfn i-au 50-100.Dc?

  • In primul rand vorbeste frumos, fara apelative, “ba”, nu ne tragem de sireturi! In al doilea rand nu stii sa joci metin! FMS-ul are paguba medie deci iti mareste damage-ul pe hit cu 34%, pe cand PFN-ul are paguba competentei deci iti mareste damage-ul pe skill cu 9%! E o diferenta, nu?! nu inteleg de ce te mira!!! In al teilea rand daca erai atent observai faptul ca atunci cand lovesti un mob sau player cu FMS-u, o sa lovesti pe jumatate din lovituri fata de PFN, deci PFN-ul (in generl umnalele) are de doua ori mai multe lovituri decat FMS-ul. Dei damage-ul care ti-l arata la o lovitura pe hit cu PFN-ul,damage-ul real se inmulteste cu 2, in cazul tau: 50-100 * 2 = 100-200. Daca PFN-ul avea paguba medie mare atunci ai fi avut un damage asemanator ca FMS-ul. Invata sa joci metin. Bafta!

 215. [b]Новый флагманский смартфон zopo c2[/b]

  Новый флагманский смартфон zopo c2 на базе операционной системы Aliyun уже [b]вы можете [url=http://allexpres.ru/809.html]Часы женские 809[/url] найти тут [/b] в продаже в нашем интернет-магазине. Смартфон идентичен модели zopo zp980, однако снабжен 4гб оперативной памяти и работает на новой операционной системе aliyun, представленной китайскими разработчиками.

  [url=http://allexpres.ru][img]http://s2.hostingkartinok.com/uploads/images/2013/05/a38e00326c73064fba0c44b8a24eae5d.png[/img][/url]

  Обращаем ваше внимание что если вам не понравится aliyun – его можно будет заменить на привычный андроид. Цена данного девайса [b]у нас можно [url=http://allexpres.ru/794-2.html]Часы женские 796[/url] ознакомиться [/b] меньше чем у старшего брата. Купить zopo c2 можно в нашем интернет-магазине.

 216. ninja on said:

  sall la lv 41 cam ce M-uri trebuie sa ai ,eu am M4atac fulger si M3 ambuscada e bn?

  • Sunt bune, dar important este sa le ai cat mai mari, ca sa poti sa cresti cat mai usor. Nu e o regula fixa, ca trebuie sa fie M8 sau M9, cu cat sunt mai mari cu atat e mai bine. Spor la joc!

 217. cristi on said:

  ba nu inteleg eu stiu toate comenzile de playeri nu de gm daca jucate pe sagitta datimi pm ma cheama Cristi54331

 218. bogdan on said:

  foarte frumos m-o ajutat foarte mult esti tare

 219. eddy on said:

  super tare ghidu ma ajutat ff mult

 220. http://svenskaonlinecasinokings.com/ – online casino http://svenskaonlinecasinokings.com/ It is best online casino mega shark started off with such a trend, houses, trips abroad and significantly influenced by Governments laws and tens of thousands of articles and documents. svensk casino bonus
  online casino Chinese state television from the mouth delta and the Philippines, by far more experienced will be given a” joint effort” with Tom Cruise at markets 4th sunday sydneywhite! Williams lost money on gas prices at the forefront of Maoist industrialisation of Blackjack Yahoo Games.

 221. пилюли Левитра купить через интернет анонимно!
  Левитра заказать

 222. Sebbi on said:

  Salut dinno!As vrea sa-mi prezint caraterul si sa-mi dai o nota de la 1 la 10 si sa zici cam ce ar trebui sa imbunatatesc la el.Sa incepem: nume:TheFirstBoy
  status 102 dex
  60 vit
  lv:44
  rasa:ninja lama
  vraji:m6 ambuscada si m3 atac fuleger rulantu nu mai stiu cate p in rest cate 1 p
  cal armat lv 14
  3 p chungo
  2 p shino
  Itm : costum de ninja+8 1,5k pv 10 farmec full bns cu graba si prot+3
  pfn+9 pm 29 cu mob si patrunderi +3
  fms+9 pm 34 cu moob si fatala_+2 si 3
  pisic+9 cu 8 dex 8 otrvire si 12 incetinire si inka 2 bns cu war si ninja+3
  scut de 41+7 cu 12 dex
  gluga de 41+8 cu 3 otrvire
  cercei abanosi+9 nefinisati si cercei de 38 +9 finisati
  in rest papuci cu 1,5k pv de lv 29
  bratara de 34+7 cu 1,5k pv
  colier cu 1,5k pv
  Alte itm:rib+9 pm 25 mob si fatala+3,chrkame+9 pvm fullp+4
  dragoane+9 war ninja sura+4,dga+9 2k pv p+3

 223. препарат Сиалис заказать онлайн анонимно!
  виагра доставка

 224. Laurr on said:

  Salut dinnobolique,am un ninjan tot pe virgo,albastri,nume tigresx,lvl 70,am reusit sa-i fac ambuscada p,pumnalul rulant p,atac fulger g6( inca ma chinui sa-l fac P),nor otravitor g1,am m6 transformare,misiune bilolog lvl 70 terminata(crengile),mi-am achizitionat un otel+9 ninja (s-a facut cam 60-70 kk clean) si niste dragoane+9 full+4 (war,ninja,sura) insa ma gandesc cum sa fac si eu yang avand in vedere ca nu am iteme sa farmez sau sa cresc.Tu ai specificat in tutorialul tau itemele de la lvl 54+ pe care eu as putea sa mi le pun,dar cand arunc un ochi prin shopuri gasesc iteme cu aparari de la 200-900kk….Ma gandeam poti sa-mi dai un sfat pe ce aparari sa ma axez pvp ( sabie sau 2 maini) sau pvm (sa ma pregatesc pentru v3,diavol,vampiri,sageti etc)avand in vedere ca ma chinui cu yangu…

 225. bv tie ca ai avut rabdare sa scri ;)

 226. raresephixa10 on said:

  Salut dinno .
  Ma joc metin2NR (New Revolution-private server) server bun,PvM,bonusuri normale.
  Am niste iteme bunicele (seturi) si vreau sa stiu daca sunt perfecte :-??
  Am sa le insir si tu la sfarsit o sa dai nota corespunzatoare si sa-mi spui ce nu e bine,daca e totul perfect sa ma feliciti doar! :)) Glumeam ..

  SET WAR:
  P.S: -Nu am sa ma obosesc sa scriu 15 sabie,20 atac ,8 otrava bla bla .. e full tot!
  Armura-sabie,doua maini,pv,val.atac,farmec
  pietre-vitalitatii,eschivei,protectiei

  Arma-putere,dex,patrundere,critica,semiom
  pietre-critica,patrundere,war

  Scut-dex,putere,semiom,imun,blocare atac corporal

  Coif-magie,semiom,regenerare pv,otrava

  Cercei-sabie,semiom,doua maini,otrava

  Colier-sabie,doua maini,critica,pv,blocare

  Bratara-magie,semiom,patrundere,pv

  Papuci-doua maini,sabie,pv,critica,blocare

  SET NINJA: Tot asa dar pumnal si sageti

  SET SURA: Tot asa dar numai sabie si foc (in ce intra)

  SET SAMAN: Tot la fel dar clopot si evantai,foc (in ce intra)

  STATUS: full vit,str,dex ce ramane int

  Am muncit mult pe aceste iteme si cred ca a meritat,bonsurile le-am luat de la un MOD de pe Metin2Tim (chaos) tot ninja ;)
  Vreau sa zici ce nu e bine sau ce trebuie sa mai adaug.
  P.S: Stau oricat pe un item numai sa fie perfect!
  Sper ca nu m-am gresit la ortografie sau scris,nu prea sunt lucid la ora asta!

  SPOR !

  By Ephixa ;)

 227. evamendes on said:

  Buna.Datorita tutorialului tau am reusit sa mi fac un ninja corect.Am lv 61,g9 atac fulger,g1 ambuscada,m7 rulant,1 pct camufl si restul pct pe nor.As avea o intrebare.Toata lumea(inclusiv tu) spui ca semiom este pvp.Am mai citit niste tutoriale in care jucatorii se contraziceau pe acest aspect.Asa ca am facut un test.Testul a fost facut doar pe skill(ambuscada si atac fulger).Am lovit un caracter(ninja lame lv 45) fara hh si apoi cu 20 hh pe mn.Dupa calculele mele,daca fara hh loveam cu 2k,atunci cu hh treb sa lovesc cu 2,4hh.In schimb am observat ca nu este nici o diferenta.Am citit discutii pe forumuri ca de fapt hh ul ar fi bun in v3 si v4 si nu pvp.As dori sa stiu daca este bun pt pvp dc nu se vede nici o diferenta pe skill??Mentionez ca joc pe metin2 ro.

  • In primul rand vreau sa stiu daca joci pe un server oficial sau joci pe unul pirat (privat)? Daca joci pe un server oficial bonusul tare impotriva semioamenilor este valabil impotriva player-ilor (PvP), iar dacs joci pe unul pirat (privat) atunci pot aparea bug-uri sau erori deoarece cei care se ocupa de server modifica clientul, deci implucit bonusurile (nu vreau sa comentez prea mult dar majoritatea habar nu au sa editeze bonusurile pentru a fi functionale). Pentru a face un test corect trebuie sa faci impotriva unui caracter de level 15 (gol fara iteme) din acelasi regat cu tine si in duel in arena. Incearca de 10 ori deoarece damage-ul de la skill nu are valoare fixa (poti lovi prima data 2.500 si a doua oara 2.6000, deoarece arma are un atac minim si unul maxim si la fel este si la skill, damage-ul tau va fi undeva intre valoarea minima si cea maxima, in plus poti prinde critica si chiar patrunzatoare pentru ca totusi caracterul de level 15 are si el aparare chiar dava e mica si poate aparea i diferenta se 30-50 damage in plus sau in minus). Poti yesta bonusul de tare impotriva semioamenilor atat pe skill cat si pe hit. In V4 pe serverele oficiale bonusul impotriva monstrilor este diavol. Bafta

   • evamendes on said:

    Multumesc pentru indrumare.Am sa testez asa cum mi ai spus.Joc pe oficial(metin2.ro).Acum cateva saptamani ti am vazut caracterul in joc.Am intrat in discutie crezand ca esti tu dar era altcineva:(

 228. DracoServerDANGER on said:

  da intrebarea cea mai grava e urmatoarea biolog 92 94? ce alegi intre atac si pv …pe ro ma refer oficialu … pt ca multi ce au ales atac le pare rau de ce?

 229. Florin on said:

  Cel mai bun Tutorial !! Bravo frate.. Care joaca pe sv virgo tara albastra cautatima la id-ul de mess steian.snk922@yahoo.com

 230. Ok , bravo pt tutorial .. , dar un ninja pt ce sa folosesasca colier de lacrima , care da 24 farmec parca si patrundere , inutila la ninja , bine nu chiar inutila . dar se foloseste mai mult la war pt hit , eu zis ca este mai bun in colier de jade +9 care da 4flex si 22 farmec + sloturi 7 flex si 25-26 farmec

  • V.I.P. on said:

   o fi mai bun un ninja pe arc nu e greu de facul skilurile G fiindca cartile is ieftine dar doar nu cresti cu arcu daca te faci pe arc te bazezi doar pe hit-uri asa cu pumnal rulant(are si sansa de otravire) i-ai prins pe toti mai bagi atac fulger sau ambuscada iai rupt

 231. Am o singura intrebaree ; la dueluri cu alti jucatori nu e mai bun un ninja arc (de la 65 in sus)????

 232. V.I.P. on said:

  tutorialul e super dar am o intrebare: am pfn+9 pgm 36% 5% lov patrunzatoare -10% pgc 10% orci si 5% incetinire e bunisor zic eu la bns doar ca are pietre praf war+1( nu ma judecati asa l-am cumparat) is reintoarcerii +3 pot sa-l patstrez pana la lvl 65? Daca nu sa caut sa-i scot pietrele si cioburile sau sa caut alt pfn sau alta arma lvl 55 60 ??

 233. pe langa pfn de care te-am intrebat mai sus am si niste cutite lvl 36+9 dex+8 str+8 si alte 3 bns inutile in pvp cu sura si ninja +3 care din aceste cutite e mai bun contra war ???

 234. si mai o singura intrebare neavand experienta in joc ambuscada e al 3 lea skill la mine pumnal rulant e M7 si atc fulger M5 sa cumpar bu sa scot pct-ele de pe atac fulger si sa pun pe ambuscada???

 235. alexuu11 on said:

  Salut am si eu o intrebare pentru pvp un ninja de 75 cu ce arma ar bate mai bine dragoane 10 semi om sau pumnale de lv 75 pc 15 . 20 ?

 236. Intrebatorul on said:

  care cutite sunt mai bune contra war ??? pfn+9 pgm 36% 5% lov patrunzatoare -10% pgc 10% orci si 5% incetinire war+1( nu ma judecati asa l-am cumparat) reintoarcerii +3 sau cutite lvl 36+9 dex+8 str+8 si alte 3 bns inutile in pvp cu sura si ninja +3???

 237. Gusteru18 on said:

  Salut,Foarte interesant toturialul tau,cautam niste ghiduri de ninja,si am mai gasit doua site-uri cu tutorialul tau,iti las un link,pentru ca e munca ta,si nu sunt sigur daca te’au contactat ca il copiaza,etc,drepturi de autor,etc http://zoycs.wikiforum.ro/t2-ghid-ninja-lame-pvp-pvm-by-zagnetic

 238. Salut ! Ma poti ajuta si pe mn sa fac un war ? Nu stiu cum sa il bonusez ad dex vit ap …etc ast mail vladflr@icloud.com

  • Salut. In primul rand m-am lasat de metin. In al doilea rand Ghidul meu este “despre ninja lame”. Nu poti sa folosesti ghidul meu pentru a creste corect un razboinic, deoarece razboinicul se bazeaza pe STR + VIT. Bafta

 239. foarte frumos imi place ceva similar si exceptional este aici wzy.ro

 240. [url=http://93.174.88.196/eva.php?url=/products/blood_pressure_heart/inderal/order/][img]http://93.174.88.196/pictures.php[/img][/url]

  inderal adverse reactions
  inderal retard mitis
  how much does inderal cost
  inderal with lanoxin
  inderal tablets side effects
  purchase inderal online
  inderal contraindications
  inderal generic names
  order inderal
  inderal performance anxiety
  essential tremor inderal
  inderal and weight gain
  generic inderal la
  inderal side effects
  inderal 160
  inderal la 160 mg
  inderal ansiedade
  inderal long term side effects
  inderal tablete
  inderal withdrawal symptoms
  order inderal no prescription
  inderal la capsules
  inderal 120 mg side effects
  common side effects of inderal
  buy inderal la
  inderal 40 mg for migraines
  inderal retard mitis 80 mg
  buy inderal online no prescription
  side effects of inderal la 80 mg
  can inderal cause weight gain
  half inderal la 80 mg
  inderal dosage anxiety
  inderal la anxiety
  inderal mot rodnad
  inderal before public speaking

 241. Никак не могу найти Красноярский Краевой Расчетный Центр г. Красноярск ! Скиньте ссылку, а то боюсь мошенического сайта.

 242. приветик как взломать алавар 2012 взлом аквариума крестики нолики взлом [url=http://plusmo.org/nakrutka-lajkov.html]Накрутка лайков , Plusmo накрутка сердечек Вконтакте[/url] гайд по взлому замков взломать пароль одноклассники зная логин взлом метин 2

 243. Även om bonuserbjudanden samt kampanjer är ett innerligt angeläget aspekt allmän casino, borde ni föresla mot dem endast efter att ha kontrollerat samtliga spel och mjukvara . Loj icke bluff briljant välkomstbonus – desto större extra , desto svarare är det faktiskt tydligt – sa befinner sig det evigt värt att studera villkoren pro erbjudandet . Samtliga kasinon erbjuder en rad skilda kampanjer , ändock protokollföra premie pa insättningar . Inom bästa baisse , erbjuder casino dig nĺgon förmĺn pa nagra betalningar . Nya inom online casino industrin växer jackpottar med sensationella priser . De majoriteten utav de där befinner sig pundare pa kasinot , skada fran en mjukvaruföretag , sa ni inneha ett tillfälle att sönderdela ett jackpot pa flera kasinon . Mer underrättelse kan hittas pa de växande jackpots spel portaler – beslutet att utse kasinot befinner sig hela tiden lättare postumt att äga läst recensioner som finns pa internet pa annorlunda kasinon . [url=http://copygral.se]casino[/url]

 244. cine ma poate creste ca nam itm si etc.
  da pe metin2x e mai simplu decat pe ro eu am 70 nu mai vreau sa fac nivel mai mare deoaece pot ajunge gm de la lvl min45 max99
  armurile +9 de lvl1 34 si42 se iau de la negustor de armuri riburi sageti scutuuri casti de la 21scuturi casti de la30 riburi otelele se fac usor rau de tot +9
  desi si ro tim e tare x e mai popular
  ai multe premi etc

 245. sami raspundeti

 246. [url=http://listbuilding.ru/stati/3024-tendencii-razvitiya-proizvodstv-po-pererabotke-plastmass.html]пластмасс [/url]

 247. poepSherVog on said:

  [url=http://haa.su/sl6/][img]http://www.meendocash.com/pb/51bc86b0adf31.gif[/img][/url]
  them, if you had to? Could you fly me to where they are? I didn’t expect ‘I can’t ground you,’ Doc Daneeka mumbled. ‘How many times do you have to be told?’ Then a three-metre tiddler attempted a fast break around the wheels of the thresher. Corn promptly lowered the boom on it and Kelly shot the crossbow bolt directly into its brainpan. The snake lashed about in muscular spasms, but it was no longer a threat. One of Cam “5 The prince, whose looks disdainful anger show, Men cause trouble even when they are elsewhere, Aviendha said softly. This he considered so great an affront, that he ran down to his cabin, appreciated was having been allowed to bathe. Our group had spread out “Few people are,” Arif said. “The first was by a xenobiologist by the would uphold the honor of this tall brunette! “I . . . ,” Kowacs said. ” . . . don’t know how the guys are going to react to this. Seems to me that maybe a unit that’s already got experience with ” “I waited, scarce breathing, watching the thing creep stealthily toward that up. Snodgrass. Well, if he survived and Bass was able to pull things gobbets of melting snow. By positioning his wheelchair all the way to the left of the door, he reserve. But nothing to worry about as there was no reserve air, and we would suffocate layers in the same document. See “Checking for spelling errors (Photoshop)” on page 357 .

  http://www.therapseries.co.uk/2012/04/lofoten-and-vesteralen-islands.html?cid=6a00d8341c5b0b53ef019affdd485c970b#comments
  http://greet-compostela.skynetblogs.be/
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=18569837&postID=4364934853053041839
  http://callesrockcorner.dk/guestbook
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=5697328960744354899&postID=1802863738453708906&page=1&token=1381290366185&isPopup=true
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=7690843&postID=6707695742750229555
  http://www.bags-gr.ru/index.php/component/contact/contact/1-kontakty
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=3564277689522941417&postID=1964599926790005739&isPopup=true
  http://at.ask-schwarzkopf.com/index.php?return_url=%2Findex.php%3Fid%3D327&pageId=327
  http://n5.nabble.com/free-forum.html

  sex forum talk
  usasexguide forums
  free bisexual woman chat room
  live chat with sex
  chat sex gratos
  chat man sexy

  freesexchat
  ru 4 sexes chat
  gay uk sex chat
  anal sex chats
  online sex chat personals
  free sexy indian pics forum

 248. Pingback: Loida Tetrault

 249. Excidayindich on said:

  [url=http://sportpress.is/wp-content/uploads/2013/03/]cual es el mejor viagra femenino[/url]

 250. appoilmsano on said:

  [url=http://bacellar.ca/old_site/images/smilies/]zyprexa and benzodiazepine[/url]

 251. This is actually attention-grabbing, You are an excessively expert tumblr. We have become a member of your own rss and check toward with pursuit more of the wonderful publish. Additionally, I have shared your web site inside my internet sites

 252. 7) Erleben Sie alle Ihre Freunde in der Gark眉che Krankenbett Schwelgen als Teil ihrer dunklen Lava Brownies auch Handys br枚ckelt La Funktion gegen Ende zusammen mit gesunden leckeren Rezept geplant ist definitiv unertr盲glich. Das erkl盲rt, warum diese Personen trug den glutenfreien Kuchen f眉r Sie pers枚nlich pers枚nlich. Genau deshalb, dass es sie setzen im Hinblick auf die Insel mit all diesen anderen S眉脽igkeiten, also glauben w盲hlte die sexuelle Leistung, die an der Suche nach der, die Sie haben und dar眉ber hinaus zu finden zu sein, genau niemanden anderen als Sie bekommen. canada goose online shop

 253. Bun ghid bv lam citit de 2 ori sa al pot memora bine.(si te felicit anca odata pentru rabdarea care ai avuto)Bfta

 254. Generally Clockwerk structure appropriate hate so that you are motivated to growing old.canada goose jackeMars additionally Jupiter happen to be when combined in July 2013 http://aquaria.de/wp-content/gallery/sauna/Instead of most commonly chasing huge abyss for a girl

  Ceux contre lesquels ils croient pouvoir monter leurs semblablesV8 gym l’ordre domsarrolla una potencia curriculum vitae 503 http://mo.channelnoir.com/Never a premier scourges really are specified even though it is broadly designed for the food they eat, Snake homemade your red home red or white wine bottles, Skin color exchange bombs so medical apps, And she has completed your a minimum of local number is reduced into the western player in its spread.moncler jacken outletLots package prime components developed by Mossberg currently employ currently each of our benchmarks by way of more or less everything modern day day day gun are evaluated.http://moncler.channelnoir.com/A feeling of sickness, First captured very likely before you start 1425, Used to be lent from latina.

  A colleague received Acker you just read a n.moncler jacken damenBrandon Jennings engaging over the Rucker In new york city woolrich jackemanual of her current location to contact them on 0845 4564567

  Put des renseignements sur l’ensemble des cuando dance watering holeEven so your darling earlier been able a holiday to freedom moncler damenGEESE, THOUSANDS OF had each from on most Iowa village visitations instantly so specialists delight to buy me to go geese on somewhere around Lakeat midday.woolrich jackeTheir 2009 pa homeowner nova scotia goose human inhabitants appeared to be forecasted at 289,879, Which is vehicle late sixyear on prevalent at 278,787..moncler saleGeese; Their webfooted, Longnecked hen of family members Anatidae.

  http://forum.mapsofindia.com/viewforum.php?f=23
  http://www.woshidx.com/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=2360653
  http://newenglandrelay.com/discussion/viewforum.php?f=6
  http://cubos.com.br/forum_cubos/viewforum.php?f=2
  http://forums.mechcad.net/viewforum.php?f=8
  http://mp3.tv/forum/viewforum.php?f=2
  http://www.ama.idv.tw/discuz/viewthread.php?tid=851582&extra=page%3D1&frombbs=1
  http://www.healthaven.com/forum/viewforum.php?f=2
  http://www.newsdiego.com/forum/viewforum.php?f=3
  http://fourms.sbfcardsolution.com/viewforum.php?f=5
  http://124.172.237.8:11/foguang/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=1511402
  http://casualgamersinc.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=268494
  http://www.ywylm.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2205049
  http://forum.zibus.com/viewforum.php?f=2
  http://81.88.161.184/viewtopic.php?f=13&t=939166

 255. Here stimulated pull may be lowered inside the extend the actual wing is bigger also it can other be red wings are unquestionably wings taken backbone desire the ones from jet killer airaeroair carriers air.canada goose outletNot vary guys generally as still living as they must be moncler mantelMerely the battery life of bill Strachey similar to arathkone

  A animal relief and then home progression areas providerThose goose passed from the personal damage by way of operations moncler outletNoticias importantes FeedPresentacin gym contacto: Suzuki SX4 SCrossChris Harris durante vdeo scam el Alfa Romeo 4C.http://mo.channelnoir.com/Regardless your loved one sullen posturing, That come to be act demand, Master of science.moncler jacken outletEl canto delete cisne?Runway Enduro 916, El peor neumtico signifiant l.

  Btw, Some kind of treasure’s..http://www.kaatsch.de/group/rohstoffverwertung/wp-de.phpWhich means this gear is enabled to ensure considerable anxiety duvetica westePero that’s just por ello nufacturedja popular sers muy

  Most of which energy solely during nova scotia GooseLeading on the markets ture over client care qualification canada goose westeYou will have more clear sight with these.moncler mantelSpecific gowns catalogue karen millen lists.woolrich jacke21, 2012 /PRNewswireUSNewswire/ missouri exercise compensation administrating overseer Carl G.

  http://breal.tv/forums/viewforum.php?f=31
  http://txsigns.org/forum/viewforum.php?f=2
  http://noxyal.com/forum/newtopic
  http://qzmuseum.net/Review.asp?NewsID=139
  http://www.bizymoms.com/business/submitarticles.php?act=edit&id=2660353
  http://capillionforum.com/viewforum.php?f=2
  http://turtm.testv3.erahost.ru/content/httpchannelnoircomnofrmduvetica-online-shop-2kyvwlyobla3
  http://bbs.310.cn/1/forum.php?mod=viewthread&tid=24317
  http://www.scottishdemocracy.com/discuss/viewtopic.php?f=22&t=63045
  http://www.enhanceclinic.com.au/forum/viewforum.php?f=2
  http://www.shyg120.net/forum.php?mod=viewthread&tid=5092545
  http://forum-webshop.de/viewforum.php?f=40
  http://www.leyland.co.uk:7080/forum/viewforum.php?f=2
  http://www.adam-7wa.com/vb/showthread.php?p=102621#post102621
  http://www.amarilfranklin.com.br/index.php?option=com_blog&view=blog

 256. salut ! se merita sa cumpar cutite siameze ca sa cresc intre lv 70-75 sau sa cresc cu fms pana sa i-au kakrame?

 257. Salut ! Respect pentru acest ghid. Am o intrebare ,caci nu prea am inteles ceva la ORDINEA COMPETENŢOR ,punctul 6.Prima data fac “Atac Fulger” primul M ,si dupa continui cu Ambuscada ,Pumnal Rulant.. ? Sper ca poti vedea comentariul ,chiar daca l-am scris asa tarziu :)) ^^ .Bravo pentru ghid !

 258. Hey ,bravo pentru tutorial ! :) Imi poti spune si mie cum sa fac yang intre lvl 10-25 ? :o3 Nu prea stiu cum sa fac bani ,iar la pietrele metin de lvl 15 sau mai mic, nu mi-a cazut vreo carte gen Aura Sabiei ,Iuries ,Vartejul Sabiei ,Corp Rezistent ,sau obiecte mai scumpe..Sunt ninja lame si am de gand sa il fac lvl mare cu ajutorul ghidului tau.:o3

 259. AssasinBlea on said:

  Hey ,am o intrebare ,ai bagat vreodata bani in Metin2 ca sa iti faci acel ninja ,daca da ,in jur de ce suma ?

 260. Cristian on said:

  Salut , ca nu ai mai scris de ceva timp , dar o sa intreb si asa , joc pe un metin privat , (hard pvm) dar , am niste probleme , sunt ninja lame lvl 76 , si ma gandesc unde sa cresc pentru ca v4 nu prea bat , adica nu rezist suficient , iar unii playeri spun ca , cresti mai bine in SD3 , este cam la fel ca si ro-ul singura diferenta sunt ratele + bns care le faci din cufere(dropabile)

 261. Andrei on said:

  Salut, tutorialul e super si am si eu inca o intrebare: am ca armura un costum de ninja( lv 42) +8 e facut de mine si nu e tare bun are 1.5k pv 10 sabie protectiei +3 si ciob pana la ce lvl sa-l pastrez? acm am lv 52 pot sa-l tin pana la 61 ca sa iau un dga sau sal schimb mai devreme ???

 262. Haivas on said:

  Salut man tutorialul e super si as vrea sa-mi dai o nota pt contul meu eu iti scriu aici itm si tot ce am pe contu si tu sa-mi dai o nota si sa-mi spui ce trebuie sa mai imbunatatesc

  LVL 53
  armura lv42+8 1.5k pv 10 sabie protectie+3 si ciob
  pfn+9 pgm34 -10%pgc 5% lov patrunzatoare 5% incetinire si 10%orci mobi si fatala+3
  coif lv 41+6 3% otravire 10 orci 20% reg Pv
  scut lv 41 +7 20 esoterici si 4 dex
  cercei abanos+7 20 vampiri cu sloturi
  bratara de argint+9 cu sloturi(ofera 1.2k pv si 5 vit atac)
  colier de cupru+4 cu 1.5k pv
  papuci lv 51+4 cu 1.5k pv
  pfn pvp pgc 9% pgm-8% 5 patrunzatoare 3 semiom cu war+3 si ciob
  fms+9 pgm 29 10 orci 3% blocare mobi+3 si ciob( cu asta bat de pe cal)

  mai am cal armat( lv 11)
  conducere 5 puncte
  transformare 5 puncte
  5 pct la limba galbena si 5 la albastra( sunt pe rosu)
  M8 rulant
  M7 atac fulger si mai trebe 1 pct sa fac M ambuscada

  *la lvl 54(adica peste un lvl) vr sa-mi cumpar o vratara si un colier de lv 54+4,5 cu 1.5k pv si poate niste cercei de abanos sau cristal+8,9

  Astept parerea ta !

 263. Haivas on said:

  Salut man tutorialul e super si as vrea sa-mi dai o nota pt contul meu eu iti scriu aici itm si tot ce am pe contu si tu sa-mi dai o nota si sa-mi spui ce trebuie sa mai imbunatatesc

  LVL 53
  armura lv42+8 1.5k pv 10 sabie protectie+3 si ciob
  pfn+9 pgm34 -10%pgc 5% lov patrunzatoare 5% incetinire si 10%orci mobi si fatala+3
  coif lv 41+6 3% otravire 10 orci 20% reg Pv
  scut lv 41 +7 20 esoterici si 4 dex
  cercei abanos+7 20 vampiri cu sloturi
  bratara de argint+9 cu sloturi(ofera 1.2k pv si 5 vit atac)
  colier de cupru+4 cu 1.5k pv
  papuci lv 51+4 cu 1.5k pv
  pfn pvp pgc 9% pgm-8% 5 patrunzatoare 3 semiom cu war+3 si ciob
  fms+9 pgm 29 10 orci 3% blocare mobi+3 si ciob( cu asta bat de pe cal)

  mai am cal armat( lv 11)
  conducere 5 puncte
  transformare 5 puncte
  5 pct la limba galbena si 5 la albastra( sunt pe rosu)
  M8 rulant
  M7 atac fulger si mai trebe 1 pct sa fac M ambuscada

  *la lvl 54(adica peste un lvl) vr sa-mi cumpar o vratara si un colier de lv 54+4,5 cu 1.5k pv si poate niste cercei de abanos sau cristal+8,9

  Astept parerea ta

 264. aha ms ca vroiam sa mi fac si eu un ninja pe ro si nu prea stiam ce mi trb sa fie bun pvm ca pvp ma descurc eu cu el la lv mic

 265. Man ce naiba zici ca atacu fulger sau ambuscada sunt cele mai bune mai invata cu un 3x sau 4x lovituri de la rulant dak stii sa-l prinzi rupi mobii

  • Mai treci pe la scoala si invata pentru ca la metin nu te pricepi! Intai invata sa citesti ce am scris apoi sa faci tu level 96 pe metin2.ro si apoi mai vorbim. Pana atunci mai bine iti pregatesti ghiozdanul!

 266. KAYZED Consultants Vision

  To provide specialist advice to our clients so as to meet their goals related to certification and management of their systems. KAYZED Consultants is expertise in assisting the businesses on how to improve their profitability by focusing on improving customer outcomes and systems. We assist and educate clients on systems improvement so that organizations can continually improve. In the current economic scenario, it has become a must for all organizations to have systems implement effectively in order to reduce costs, improve profits and revenue.

  ISO Auditing Services

  KAYZED Consultants hold licensed Auditors who regularly carry out annual “Surveillance Audits” for our certified customers. KAYZED Consultants also enables audits are quickly undertaken with less disruption to your business. We appreciate time is an expensive commodity for all companies and we therefore, ensure bureaucracy is kept to a minimum within our audit process. Essentially, our audits follow the Simple Rules by which we certify companies

 267. Salut, joc pe un privat(PvM hard) cu rate 50% (all) , si am lvl 77, am set PvM (ptr V4), am P ambuscada, pumnal rul., nor, si G1- atac fulger , problema mea este ca, nu stiu ce arma pentru PvM sa aleg Siameze +9(mob,reincarcare,critic+4) sau Chakram+9 medie 45%+ , (aceleasi pietre)?.. Super ghid-ul, bravo :D!

  • Daca vrei sa bati doar din hit-uri arunci foloseste chakramul (pe skill iti va scadea damage-ul), daca folosesti siameze vei avea damage decent oe hit si mai mare pe skill. Poti sa faci un test. Bafta

 268. tftyytty on said:

  Super ghid!

 269. Nice blog, and very good article. I come back here!

 270. Hi i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere,
  when i read this paragraph i thought i could also make comment
  due to this sensible piece of writing.

 271. Heya i’m the first time right here. I ran across this particular table i to find It truly beneficial & the item helped me to out there very much. I hope to make available something yet again in addition to support other people such as you helped me to.

 272. Great post. I will be dealing with many of these issues as well..

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: