Dinnobolique

Cum vad eu lumea…

Cum să faci Update de Firmware la Samsung Galaxy S3 – Tutorial


292630-samsung-galaxy-s-iii-at-tM-am gândit să realizez un tutorial pentru posesorii de Samsung Galaxy S3 , pentru a putea să facă update cu cel mai recent firmware. Prin firmware se aduc update-uri la talefon pentru a îmbunătătii diverse aplicaţii sau chiar securitatea telefonului. Aceste update-uri sunt absolut necesare şi trebuie instalate atunci când producătorul, în cazul nostru Samsung, le ofera clieţilor săi. De multe ori sunteţi anunţati că un nou update este disponibil şi sunteti sfătuiţi să faceţi update (prin Wi-Fi sau prin Kies).

Dacă sunteţi posesorul unui Samsung Galaxy S3 şi doriti să faceţi un de firmware, urmaţi paşii următori:

 • vă sfătuiesc să aveţi telefonul încărcat (cel putin 80% din baterie);
 • în primul rând pentru a evita neplăceri şi pentru a nu pierde date importante din telefon, vă sfătuiesc să faceţi un back-up la telefon (contacte, imagini, filmuleţe, diverse aplicaţii etc.), înainte de a începe procesul propriu-zis de update (puteţi face back-up direct din Kies sau puteti folosi diverse aplicaţii pe care le găsiti gratuit în „Google Play”);
 • conectaţi telefonul la internet prin WiFi (se poate conecta şi prin „date mobile”, dar veţi fi taxaţi seperat pentru traficul de date, avand în vedere că de obicei aceste update-uri au dimensiunui de peste 100 Mb nu se merită să faceti update prin „date mobile”);
 • intrati în Meniul telefonului, apoi în Setări, folosiţi scroll-ul în josul ecranului până la Despre dispozitiv, Actualizare software -> Actualizare apoi apăsati Verificare actualizări (telefonul se va conecta la server şi va cauta dacă este disponibilă o nouă actualizare de firmware);
 • dacă este disponibil un nou update de firmaware, acesta va fi downloadat şi apoi instalat, nu trebuie decât să urmaţi păşii care vă vor ghida în continuare (apasaţi update şi nu închideţi telefonul), telefonul va reporni şi noul firmware va fi instalat.

Update-Galaxy-s3-firmware-300x166

* În cazul în care din diferite motive nu merge să faceţi update prin WiFi, puteţi face update prin Samsung Kies (toţi paşii care trebueisc urmaţi sunt oferiti direct în program).

O întrebare pertinentă: De ce este necesar un update de firmware?

Pentru ca un telefon să funcţioneze la capacitatea sa maximă este necesar ca telefonul să aibă cel mai nou firmware oferit de producător prin care s-au adus diverse imbunătăţiri din punct de vedere software pentru telefon, s-au rezolvat diferse bug-uri etc.

 În momentul de faţă Samsung-ul meu Galaxy S3 are Android Jelly Bean 4.1.2.

În acest filmuleţ sunt prezentaţi păşii care trebuie urmaţi înmomentul în care faceti update (filmuleţul nu îmi aparţine, dar vă poate ajuta să inţelegeţi cum să faceţi update la Samsung Galaxy S3):

Dinnobolique 2013Conţinutul acestui blog, respectiv prezentul material, se supune „Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe”. Este interzisă copierea, modificarea, republicarea sau utilizarea acestui material fără acordul expres al proprietarului şi citarea sursei!

Single Post Navigation

25 thoughts on “Cum să faci Update de Firmware la Samsung Galaxy S3 – Tutorial

 1. Razvan on said:

  salut , mi sa dat actualizare la softwoare automat si am ramas fara net in timp ce facea lucru asta,si acum telefonu e blocat si dupa ce il aprind merge 5 secunde si se blocheaza iar. ce pot face? am un galaxy s3

 2. salut!am si eu un galaxy s3 si am facut pasii care i-ai scris si imi spune :the lastest updates alredy been installed..si tot 4.1.2 am..ce e de facut??

 3. Eu nu am optiunea actualizare software la telefon, nu stiti de ce ?

 4. Georgiana on said:

  am samsung galaxy s3 si am dat sa fac actualizare software si mi s-a intreput din cauza conectiunii la internet. Pe ecranul telefonului imi tot apare ca se descarca. l-am conectat la internet dar nu se descarca absolut deloc. Cum continui descarcarea ?

  • Da un restart la telefon si incearca din nou sa faci update. Daca vrei sa faci update la rom-ul oficial si ai facut root la telefon sau ai un rom neoficial nu vei putea face update prim modul prezentat de mine. Poti face update la telefon si prin flash-uire cu Odin sau daca telefonul este root-at cu goomanager direct din telefon. Cand o sa am timp voi posta toate modalitatile de update, chiar si pentru custom rom si cum sa iti reinstalezi inapoi rim-ul oficial pentru a nu pierde garantia.

 5. Eu nu am optiunea actualizare software la telefon, nu stiti de ce ?
  “dinnobolique on decembrie 26, 2013 la 12:07 said:
  Ce ROM are telefonul?” —— nu stiu ce este acest ROM

 6. Madutsaaa on said:

  Buna si eu am primit automat sa actualizez softweru si sa actualizat cu bine .. problema este ca numi plac aplicatile sunt diferite si as vrea sa trec la actualizarea precedenta se mai poate ?

 7. iboya on said:

  buna,
  am dat si eu update si pe la 30% se opreste dupa care imi apre un mesaj prin care mi spune ca e imposibil de finalizat actiunea, sa incerc prin kies. am incercat si asa si tot nu functioneaza. de precizat ca nu am ultima versiune de firmware.

 8. Pingback: TUTORIAL UPDATE SAMSUNG GALAXY S3 COMPLET | Dinnobolique

 9. madalina on said:

  Mie mi-a aparut automat sa fac actualizare si am acceptat . Dupa putin timp s-au downloadat cateva chestii si apoi telefonul mi s-a restartat . Acum pe ecranul telefonului imi apare doar sigla samsung iar ledu-ul e aprins pe albastru. E asa de cateva ore si am inercat sa ii scot bateria ca sa vad daca e la fel. Tot asa a ramas. Ce e de facut? Trebuie doar sa astept?

  • Probabil a aparut o eroare la instalarea update-ului… In momentul de fata sungura varianta este sa diwnloadezi pe PC ultima versiune de ROM pentru telefonul tau. Apoi instalezi pe PC Odin. Intri in downliad mode si instalezi ROM-ul confirm ghidului meu. Bafta!

 10. jojo on said:

  Buna!!Am un Samsung Galaxy Grand Duos si de cateva zile imi apare sa actualizez softul ce imi recomanzi sa fac?

  • Recomand update. In principiu nu are ce sa se intample rau daca il updatezi, dar daca iti este teama mai bine te duci cu telefonul la un partener irange, vodafone sau cosmote si ii rogi frumos sa te ajute. Bafta

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: